Mit tudnak a burzsuj panelek Angyalföldön?

Sokat lehet a panel lakásokról hallani manapság. Az elszállt áraikról mindenképpen. Budapesten, jó környéken 30-35 millióért lehet nagyobb panel lakást kapni? Azért ennyi, mert leszigetelt a ház és ablakokat cseréltek!?

Az említett kérdések gyakoriak a lakást keresők körében. 2018-ban hosszú távra megéri panel lakást venni? Főként egy család számára? Véleményem ingadozó: egyfelől nagyon kényelmes egy panel lakás, nem nekünk kell figyelni a fűtésre, a ház állagának megóvására, a hólapátolást télen megcsinálják helyettünk, a közös terek takarítására is van ember. Csakis a lakáson belül van tennivalónk. Viszont a legnagyobb hátránya egy panelnek, hogy télen-nyáron ugyanolyan költséget fizetünk, ha fűtünk, ha nem, ha otthon vagyunk, ha nem – az egyedi fűtésmérés részben kezeli csak ezt a kihívást.

Másfelől boldog gyerekkorom is kapcsolódik a panelhoz, hiszen imádtam. A család első saját lakása egy vadi új panel lakás volt. Családi háznál viszont jóval nagyobb a felelősségünk, mindent nekünk kell intézni és jóval több költséggel is jár. Ugyanakkor a saját kertünkben azt csinálunk amit akarunk, akkor megyünk ki, amikor szeretnénk, grillezhetünk, virágot ültethetünk, játszhat a gyerek. Azt, amit szeretne, anélkül, hogy kísérnünk kellene, vagy a szomszéd beszólna, miért hangoskodunk, trappolunk, örülünk, élünk…

Nézzük most a „burzsuj panelt” Angyalföld egyik elit lakótelepét, amely a Honvéd kórházzal szemben helyezkedik el. Itt egy panelprogram keretében leszigetelt házban találtuk ezt az I. emeleti, 71 nm-es, három szobás lakást. Az elosztása jó, élhető, ám csak közepes állapotban van, igaz az erkélye szép zöldövezetre néz. Az ára elképesztően magas, kis híján 30 millió forintba kerül.

 

Szintén itt, a Kassák Lajos utcában egy tízemeletes ház 6. emeletén kínálnak 29,9 millióért egy szépen felújított 51 nm-es (1 és 2 fél szobás) panel lakást. Az Árpád hídi metrómegálló ide is nagyon közel esik.

Aztán szintén a Gidófalvy utcában egy kisebb, 36 nm-es, 1 és fél szobás, felújított állapotban lévő lakás 22,9 millió forintba kerül. A lakás napfényes és egy rendezett parkra néz.

Ezen a lakótelepen az árak masszívan tartják magukat, panellakásokat egy Pest közeli családi ház áráért lehet megvenni. Persze 30 millióból Pest környékén sem kapunk csodát, de azért egy 15-30 éves ikerfél vagy sorház ennyiből, valahol az északi vagy északkeleti agglomerációban már kijön. Ön dönt…


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

© 2024 (v2.202102)