Na, ezért van oda mindenki a XIII. kerületért!

Bizton állíthatjuk, hogy ma Budapest egyik legkedveltebb kerülete a sokszínűségéről híres XIII. kerület. A Citizen Park építtetői kérdeztük arról, hogy vajon minek köszönheti a kerület ezt az elsodró népszerűséget.

Érdekes kérdés, hogy mitől kap fel a város egy kerületet. Valószínűleg a tyúk-tojás dilemmához hasonlóan nehéz eldönteni, hogy az infrastrukturális fejlődések miatt nő a népszerűség, vagy a fejlesztések csupán követik a jelentkező igényeket. Kérdésünkre Asaf Samet, a Whitefield Mng Kft ügyvezetője, a Citizen Park fejlesztője elmondta, hogy a városrész az elmúlt évtizedben gyökeresen átalakult, élettel teli, modern nagyvárosi külsőt és hangulatot öltött magára: „A több mint egy évszázadon át meghatározó ipari tevékenység csaknem teljesen megszűnt, helyette intézmények sora költözött ide, kereskedelmi és szolgáltató cégek százai-ezrei tevékenykednek a XIII. kerületben. Jelentős gazdasági erővel rendelkező, részben multinacionális cégek települtek meg a városrészben, itt működik az ország 200 legnagyobb vállalatának a tizede, amelyek a budapesti GDP-nek nagyjából 10 százalékát teszi ki.”

Természetesen ez az átalakulás a lakosság összetételében is változásokat hozott. A szakértő elmondása szerint sokan a családi hagyományokból adódóan élnek itt, de egyre több családos tudatosan választja ezt a környéket és a 60 négyzetmáternél nagyobb, nappali plusz 2 szobás, csok-kal megvásárolható otthonokat keresik. A saját célra vásárlók mellett azonban erősen jelen vannak a befektetők is, akik figyelmét a kisebb garzonok, nappali-szobás konstrukciók ragadják meg.

Számtalan érv felsorakoztatható amellett, hogy miért éppen ezt a kerületet szemelik ki olyan sokan. Talán a sokszínűség az, ami a legnagyobb vonzerő, a kerületben ugyanis megtalálható a nagyvárosias nyüzsgés, de a nyugisabb környezet is. A kerület tele van új építésű otthonokkal, nagyobb méretű zöld területekkel, közel van a Margitsziget is, mindemellett pedig infrastrukturálisan is nagyon fejlett.

Ebbe a miliőbe illeszkedik bele a Citizen Park, mely a befektetők, családosok és fiatalok számára egyaránt vonzó lehet. A kitűnő elhelyezkedésű társasházban 144 lakást alakítanak ki 2018 decemberéig. „A ház kialakításánál szempont volt, hogy praktikus keretek között maradva ugyan, de biztosítsunk a lakóknak az ismerkedésre alkalmas tereket és olyan házat építsünk, ahol a lakók igenis ismerik a saját szomszédjaikat. Így a lobbyban várakozó- és beszélgető sarok létesül, a közös kertet pedig parkosítják (növények, sétáló ösvény, padok), hogy mindenki pihenését szolgálja. Ezen kívül kialakítanak egy játszóteret is, ahol mind a gyerekek, mind a szülők együtt lehetnek” – fejtette ki a tervekkel kapcsolatban az ügyvezető.

A Citizen Park építése során nagyon fontos szempont volt a személyre szabhatóság is, így a vevők már a lakáskialakítás előtt bekapcsolódhatnak a tervezésbe. A lakásokat – melyek 80%-a már el is kelt- 23,5-86,6 MFt-ért lehet majd megvásárolni.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)