Így varázsolhatod újjá a lakásod a legkedvezőbb kölcsönnel, kockázat nélkül

Ahogy arról nemrégiben írtunk, ma már nem kell feltétlenül jelzáloghitelt felvenned, ha nagyobb összegű kölcsönt szeretnél az otthonod bővítéséhez, korszerűsítéséhez vagy felújításához. A Bank360 most azt is megnézte, melyek azok a hiteltermékek, amelyeket a legkedvezőbb feltételek mellett vehetsz fel.

hitel

Ha lakásfelújításról beszélünk, ma már nem kell kizárólag jelzáloghitelre gondolnod. Nemrég számoltunk be róla: ma már egyre több olyan pénzintézet van, amelyeknél akár 10 millió forintos személyi kölcsönt is felvehetsz szabad felhasználással. Ez már csak azért is jó hír a felújítás előtt állóknak, mert a bankok eddig nem kínáltak ilyen magas hitelösszeget, ráadásul a szabad felhasználás miatt gyakorlatilag arra költheted ezt a pénzt, amire csak akarod. A személyi kölcsön előnye a jelzáloghitellel szemben továbbá, hogy sokkal könnyebben igényelheted: nincs szükség önerőre és fedezetre, mindössze rendszeres jövedelmet kell igazolnod a banknak.

Mit érdemes választani?

Ha személyi kölcsön felvételét tervezed, érdemes alaposan utánanézned a kínálatnak, hiszen több százezer forintos különbség is lehet a hitelek között. A Bank360 szabad felhasználású személyi kölcsön kalkulátora alapján jelenleg ekkora összegnél az Erste Most Extra lehet a legjobb választás, ha jövedelmed eléri vagy meghaladja a havi nettó 250 000 forintot. 6 éves futamidővel a THM mindössze 7,64 százalék, a havi törlesztőrészlet pedig 170 442 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 12 386 224 forint.

De mi a helyzet, ha nincs ilyen magas fizetésed? Kicsit hosszabb, 8 éves futamidővel is érdemes az Erste Most személyi kölcsön mellett maradni a kedvező kamatozás miatt. A bank 11,93 százalékos THM-mel adja a 10 millió forintos hitelt, így a törlesztőrészlet 157 030 forint, míg a teljes visszafizetendő 15 194 080 forint lesz a futamidő lejártával.

A Bank360 kalkulációiból is látszik, hogy nem érdemes elsietned a hitelfelvételt. Hagyj elég időt a legjobb ajánlatok felkutatására, hiszen akár több százezer forintos különbségek is lehetnek a különböző hitelek között.

Több mint 10 millió forintra van szükséged? Válassz szabad felhasználású jelzáloghitelt és teremtsd meg azt az otthont, amit megálmodtál! A hitelválasztáshoz használd a Bank360 lakáshitel kalkulátorát, hiszen az ajánlatok között milliós eltérések is lehetnek!(X)

A cikk megjelenését támogatta a Bank360.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

© 2024 (v2.202102)