Ingatlanbefektetés Angliában biztosított hozammal és meghatározott kilépési stratégiával

Amikor valaki egy ingatlanbefektetésen gondolkozik, elsősorban arra keresi a választ, hogy mennyi az adott befektetés összege, hozama és mennyire biztonságos. A megfelelő ingatlan kiválasztása után pedig jönnek az azzal kapcsolatos teendők: felújítani, bérbe adni, folyamatosan ellenőrizni és így tovább. Ám az ezzel kapcsolatos problémák elkerülése érdekében létezik egy másik típusú befektetési lehetőség: az egyedülálló angliai Carehome befektetési program.

Anglia a világ egyik legerősebb és Európa egyik leggyorsabban növekvő gazdasága. Emellett az egyik legsűrűbben lakott ország, mégis ami egy megoldandó problémát jelent az államnak, az az egyre inkább elöregedő brit társadalom – az idősek aránya a társadalmon belül megtriplázódott az elmúlt évtizedben: 11 millióan vannak a 65 év felettiek. A sok brit idősnek pedig szüksége van a támogatásra a legszebb éveiben.

Erre a jelenségre felkészülve jöttek létre Angliában a Carehome projektek, vagyis luxus idősotthonok, amelyek olyan festői helyszíneken épülnek fel, mint a Lake District, azaz a világörökségi helyszínekhez tartozó északnyugat-angliai tóvidék; Blackpool, amely a britek kedvenc tengerparti üdülőhelye; vagy a dél-nyugaton található, gyönyörű strandokkal és öblökkel szegélyezett „Angol Riviéra” városai. A Carehome-ok mindegyike számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál az itt lakóknak a természeti adottságok mellett is, a gyógyfürdőktől és medencéktől kezdve, a mozin keresztül, a szépészeti szolgáltatásokig, természetesen 24 órás ellátás és felügyelet mellett.

Az állam tehát ezeken a projekteken keresztül, magánbefektetők segítségével támogatja a brit időseket. A Carehome projektek a világ egyik leggyorsabb ütemben növekvő befektetési szektora, és a társadalmi előrejelzések alapján egyre csak növekedni fog a kereslet a gondozóotthonok iránt. Pont ez a nagy kereslet jelenti ennek a befektetésnek a biztosságát.

A befektetőknek egy-egy „unit”, vagyis luxus idősotthon-szoba megvásárlására van lehetőségük egy befektetés keretében. Ezt a szobát vagy apartmant az otthon üzemeltetője bérbe adja és menedzseli, amely után a tulajdonos 10%-os éves nettó bérleti hozamot kap vissza 10 éven keresztül biztosítva. Az előre meghatározott kilépési stratégiák a lakóegység visszavásárlását jelentik: a befektetés 5. illetve 6. éve után a vételár 110%-os árán vásárolják vissza a lakóegységet, a 7. és 8. év után 115%-os áron, a 9. év után 120%, míg a 10. év után 125%-os áron vásárolják vissza a szobát.  A kedvezményes vételár után folyamatosan befolyó hozam, illetve az előre meghatározott, visszavásárlással egybekötött kilépési stratégia egy kiválóan magas tőkenövekményt jelent közép-hosszú távon.

Külföldi befektetők körében egy nagy népszerűségnek örvendő „hands-off” befektetésről van szó, hiszen az ingatlan kezelését teljes mértékben az otthon fenntartója végzi biztosított, folyamatos bérleti hozam mellett, amely alacsony kockázatot jelent. Ideális lehetőség tehát olyan befektetőknek, akik befektetési portfóliójuk diverzifikálására törekszenek.

Az OPISAS segítségével – mely egy 10 éve alapított nemzetközi vállalat – magyar befektetők számára is nyitva áll ez a befektetési lehetőség Angliában. Az OPISAS 10 éve van jelen a nemzetközi ingatlanpiacon, és az ezidő alatt megszerzett tapasztalatának, intézményes kapcsolatainknak és helyi munkatársainknak köszönhetően tud egy ilyen egyedülálló, jövedelmező befektetést kínálni ügyfeleinek. Hiszen a befektetés 10 éves időtartama alatt megduplázható a befektetett tőke a biztosított 10% nettó bérleti hozamnak és a 10. év után ütemezett, 125%-os visszavásárlásnak köszönhetően. Az OPISAS pedig folyamatosan az ügyfelek rendelkezésére áll a befektetés minden tekintetében és annak teljes időtartama alatt támogatja ügyfeleit a siker érdekében.

További információkért az angliai befektetésekkel kapcsolatban írjon nekünk az info@opisas.com email címre, vagy hívjon minket a +36 20 2922185-ös telefonszámon. (X)

A cikk megjelenését támogatta az OPISAS.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)