Strandfürdő a pesti China town-ban?

A legfrissebb hírek szerint újra megerősítették: a józsefvárosi pályaudvar, illetve a 2014 nyarán bezárt kínai piac helyén strand és gyógyfürdő épülhet. A látkép biztosan javulna ezáltal és egy-egy újabb beruházás az ingatlanpiacot is mindig felpezsdíti. De vajon mennyibe kerül majd egy lakás a pesti China town-ban, azaz az Orczy tér környékén, ha megépül a fürdő? 

A beruházás előtt persze a helyet teljes mértékben elő kell készíteni, kitisztítani az egykori, 2014 júniusában kiürített és bezárt Négy Tigris piac helyén maradt romoktól, a terepet elrendezni, hiszen évek óta nem nagyon törődtek vele. Viszont hosszú évek óta zajlik Józsefváros szépítése, átalakítása, az omladozó házak bontása vagy felújítása, új lakások építése. Különösen így van ez az Orczy tér környékén. Ebben a cikkben felderítjük milyen új építésű lakásokat lehet ma kapni az új, még csak az „álmokban” létező gyógyfürdő és strandkomplexum szomszédságában.

Ne felejtsük el: ez egy óriási beruházás lesz, csak a kutak fúrása becslések szerint 200-300 millió forintra rúg. De a végeredmény biztosan sokat hoz majd a kerületnek. A terv már tavaly ősszel kiszivárgott, de most bemutatták a koncepcióterveket is. Ezek szerint a körülbelül tízmedencés fürdő egyidejűleg mintegy félezer ember befogadására lenne alkalmas. E strand ráadásul csak a volt pályaudvar területén létrejövő szabadidő-, sport- és kulturális központ egyik része lesz majd.

De nézzük mit lehet ma kapni arrafelé: az Orczy téren az Ybl díjas Kévés György által tervezett, a kilencvenes években épült, jó állapotú Orczy Fórum nevű lakótömbben, egy 52 nm-es lakást 26,99 millióért találtunk. A lakás a 7 emeletes ház második emeletén van, szép állapotban várja új gazdáját, ráadásul azonnal költözhető. A környezet parkosított és a lépcsőház portaszolgálattal is rendelkezik. Viszont közel van a zajos útkereszteződés.

Az Orczy térhez igen közeli Kőris utcában tágas, 42 nm-es, harmadik emeleti lakás új építésű házban 24,2 millióért kelleti magát. A ház teljes biztonsági rendszerrel ellátott, akadálymentesített és zárt udvarral rendelkezik, van erkélye. A ház lakóközössége rendezett, itt már nem találunk önkormányzati lakásokat. A környék viszont. Khm. Lassan pucolódik ki a gyanús házaktól, elemektől. Bár ez az Orczy térre is igaz.

Találtunk itt egy másik, exkluzív módon berendezett újszerű lakást is egy 2008-ban épült lakóházban. Az ingatlan 49 nm-es, 1 és fél szobás és pluszban egy nagy méretű, 9 nm-es erkéllyel is rendelkezik. A ház biztonságáról szintén kamera rendszer és portaszolgálat gondoskodik. Garázs igény szerint vásárolható a két szintes mélygarázsban. Azért a közel negyvenmilliós ár a VIII. kerületben nekem magasnak tűnik.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

A NAV keményen büntetheti a feledékenységet.

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Reagált a bántalmazási vádakra, holnap reggel 10-kor pedig a főügyészségre megy.

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

A Mol leányvállalata közölte az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatallal.

© 2024 (v2.202102)