Pazar loft lakások Pesten és Budán

A loft, mint trend még az 1970-es évekből, Angliából indult el. A használaton kívüli, vagy bezárt gyárépületeket és raktárakat elkezdték felújítani és lakás célra használni. Mi most Pesten és Budán kerestünk ilyen luxus kecókat.

Talán a hollywoodi filmek miatt, talán az egyediségük okán, mindenesetre nagyon népszerűek az európai és az észak-amerikai nagyvárosokban és egyúttal nagyon drágák is az ilyen loft épületekben található lakások. Főként fiatalok, a befutott nagyvárosi vállalkozók – juppie-k és bobók – kedvelik ezt a stílust. És az sem mellékes, hogy egy ilyen lakásbelsőben jól megfér egymás mellett a konzervatív és a minimalista dizájn.

Nézzük meg, hogy Budapesten hol találunk és milyen áron találunk loftokat!

Budapest IX. és XIII. kerületében az egykori gyárterületeken, ilyen övezetekben került a legtöbb loft kialakításra. Itt sok régi raktárépület volt, ami ma már otthont ad ezeknek a különleges, de igényesen kialakított loft lakásoknak.

Itt van például ez a 73 nm-es, két szobás, 2012-ben teljes körűen felújított loft. A lakás egyik fala, a nappali és a konyha teljes hosszában meghagyták a raktár régi tégla falát. Jól feldobja és egyedivé teszi az ingatlant. Igaz, hogy tágas, egyedi lakásról van szó, de az ára elképesztően magas, 69 millió forint.

A fentihez hasonló áron találhatunk loft lakást a legrégebbi loftos környéken, a Vizafogón, a XIII. kerületben. A népszerű és exkluzív Riverloft házban hirdetik ezt az 58 nm-es, két szobás nagy teraszos lakást. Az ár itt valamelyest tükrözi azt is, hogy az ingatlannak panorámája van a Dunára, illetve a budai hegyekre, és a kerület is egy fokkal nívósabb, ha lehet. Ugyanakkor részben a Népfürdő utca közepesnek számító zaját is kénytelenek vagyunk elviselni. A lakás ára 64,9 millió forint.

Budapest I. kerületében is találtunk egy loft jellegű lakást, a Logodi utcában. A lakás modern és tágas, 92 nm-es, 2 és fél szobás. A harmadik emeleti ingatlan bemutatóteremnek, vagy irodának is tökéletes. Ára sem semmi: majdnem 80 millió forint.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)