Pazar loft lakások Pesten és Budán

A loft, mint trend még az 1970-es évekből, Angliából indult el. A használaton kívüli, vagy bezárt gyárépületeket és raktárakat elkezdték felújítani és lakás célra használni. Mi most Pesten és Budán kerestünk ilyen luxus kecókat.

Talán a hollywoodi filmek miatt, talán az egyediségük okán, mindenesetre nagyon népszerűek az európai és az észak-amerikai nagyvárosokban és egyúttal nagyon drágák is az ilyen loft épületekben található lakások. Főként fiatalok, a befutott nagyvárosi vállalkozók – juppie-k és bobók – kedvelik ezt a stílust. És az sem mellékes, hogy egy ilyen lakásbelsőben jól megfér egymás mellett a konzervatív és a minimalista dizájn.

Nézzük meg, hogy Budapesten hol találunk és milyen áron találunk loftokat!

Budapest IX. és XIII. kerületében az egykori gyárterületeken, ilyen övezetekben került a legtöbb loft kialakításra. Itt sok régi raktárépület volt, ami ma már otthont ad ezeknek a különleges, de igényesen kialakított loft lakásoknak.

Itt van például ez a 73 nm-es, két szobás, 2012-ben teljes körűen felújított loft. A lakás egyik fala, a nappali és a konyha teljes hosszában meghagyták a raktár régi tégla falát. Jól feldobja és egyedivé teszi az ingatlant. Igaz, hogy tágas, egyedi lakásról van szó, de az ára elképesztően magas, 69 millió forint.

A fentihez hasonló áron találhatunk loft lakást a legrégebbi loftos környéken, a Vizafogón, a XIII. kerületben. A népszerű és exkluzív Riverloft házban hirdetik ezt az 58 nm-es, két szobás nagy teraszos lakást. Az ár itt valamelyest tükrözi azt is, hogy az ingatlannak panorámája van a Dunára, illetve a budai hegyekre, és a kerület is egy fokkal nívósabb, ha lehet. Ugyanakkor részben a Népfürdő utca közepesnek számító zaját is kénytelenek vagyunk elviselni. A lakás ára 64,9 millió forint.

Budapest I. kerületében is találtunk egy loft jellegű lakást, a Logodi utcában. A lakás modern és tágas, 92 nm-es, 2 és fél szobás. A harmadik emeleti ingatlan bemutatóteremnek, vagy irodának is tökéletes. Ára sem semmi: majdnem 80 millió forint.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Szökőárszerű terhelés érte a csomagküldő rendszert.

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentették az alapkamatot.

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Mintegy 43 ezer négyzetméterrel bővül, ennek engedélyezése már el is indult. 

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Az Európai Parlament jóváhagyta ennek meghosszabbítását.

© 2024 (v2.202102)