Mini költségvetésből is vehetsz házat vidéken

Vidéken akár méretes telekkel rendelkező, több szobás házat is kaphatunk 1-2 millióért. Igaz, hogy ezek az ingatlanok jellemzően apró, Budapesttől vagy a vidéki nagyvárosoktól távol eső településeken találhatók, felújítandók és gyakran vályogból épültek, de a gazdálkodás mellett számos más tevékenységre is alkalmasak. 

Miközben Budapesten egyes luxusingatlanok esetében a négyzetméterár eléri vagy meg is haladja az 1 millió forintot, vidéken akár méretes telekkel rendelkező több szobás házakat kaphatunk 1-2 millióért. 

Persze ezek az ingatlanok jellemzően 

  1. apró, Budapesttől vagy a vidéki nagyvárosoktól távol eső településeken találhatók,
  2. (erősen) felújítandók,
  3. gyakran vályogból épültek. 

Ennek ellenére van olyan élethelyzet vagy befektetési döntés, amelynek eredményeképpen az ember elkezd böngészni ezek között az ingatlanok között. 

Vásárlás esetén persze érdemes számolni azzal, hogy egy kis faluban található ház, félreeső tanya a későbbiekben viszonylag hosszú idő alatt értékesíthető más ingatlantípusokhoz képest. 

Gazdálkodásra és számos más tevékenységre (tárolás, elvonulás a világ zajától, barkácsolás) azonban nagyon is ideális lehet egy ilyen házacska. 

A Tolna megyei Kölesd központjában, 1664 négyzetméteres telken fekszik ez a 130 négyzetméter alapterületű vályogház. 

Kattints a képre még több fotóért!

Víz, villany, szennyvíz, gáz van, az épület elhelyezkedése pedig kiváló: 200 méteren belül található ugyanis buszmegálló, több bolt és gyógyszertár is.

Gyomaendrődön 2 millió forintért kínálják ezt a gazdálkodásra alkalmas tanyát. Az épületet 1960-ban emelték, vályog falazatú, 80 négyzetméter alapterületű, komfort nélküli.

Kattints a képre még több fotóért!

Aszfalt borítású út mellett, 1475 négyzetméteres telken helyezkedik el és egy 2841 négyzetméteres szántó is tartozik hozzá.

Verpelét csendes utcájában, szép fekvésű, összközműves, 1044 négyzetméteres saroktelken eladó sürgősen és áron alul ez az ingatlan.

Kattints a képre még több fotóért!

2 ház található a területen, amelyek téglából, vályogtéglából épültek, az egyikhez istálló és pince is tartozik. A telek tele van gyümölcsfákkal.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mire lehet elég az Ukrajnának nyújtandó új amerikai segélycsomag?

Mire lehet elég az Ukrajnának nyújtandó új amerikai segélycsomag?

A segélycsommaggal kapcsolatos kétségeket James David Vance ohiói republikánus szenátor fejtette ki, még a kongresszusi szavazás előtt.

Milliárdos ajándékot kapott Balog Zoltán egyházkerülete

Milliárdos ajándékot kapott Balog Zoltán egyházkerülete

A közvagyonhoz tartozott korábban a belvárosi épület.

Magyarország megszerezte az utolsó helyet az uniós mezőnyben

Magyarország megszerezte az utolsó helyet az uniós mezőnyben

Az uniós piacok közül a magyar kiskereskedelem szerepelt a legrosszabbul. 

Vészesen fogy a vásárlók és a boltláncok ideje

Vészesen fogy a vásárlók és a boltláncok ideje

Lépnie kell mindenkinek.

© 2024 (v2.202102)