A határok mentén is vannak jó házak, és nem is drágák

Sajnos, tudjuk, hogy Magyarországon csak az számít, ami a fővárosban van. Ez az ingatlanokkal is éppen, sőt különösen így van. A fővárosban lévő, vagy attól nem messze, az agglomerációban elhelyezkedő házaknak-lakásoknak van értéke, hiszen a foglalkoztatás ebben a régióban a legmagasabb. De mi a helyzet az ország eldugott csücskeiben?

Ebben a bejegyzésben annak jártunk utána, vajon mennyibe kerülnek az ingatlanok Budapesttől jó távol, olyan vidékeken, amelyek bár gyönyörű természeti adottságokkal bírnak, mégis kevesen lakják ezeket. A fiatalok a jobb élet reményében elköltöznek külföldre, vagy a fővárost választják munka vagy továbbtanulás kapcsán, csak kevesen maradnak az eldugott településeken.

Hallott már Murarátkáról? Itt, közel a szlovén határhoz, az Őrségben, igazán idilli környezetben találtam ezt a családi házat, mindössze 9,95 millió forintért! A hatalmas, 160 nm-es, öt szobás ház 2000-ben épült, szép, gondozott kert veszi körül.

Az ország egy másik csücskében, Dombrádon, közel az ukrán határhoz, szintén azt láthatjuk, hogy költözhető, szép állapotban lévő négy szobás házat (120 nm) már 9 millióért vehetünk. A telek, méretéből adódóan az ingatlan akár gazdálkodásra is alkalmas. Bár, ahogy az árból látszik, egyre kevesebben akarnak gazdálkodni…

Ludányhalásziban, Balassagyarmathoz közel, a szlovák határ szomszédságában még kedvezőbb áron vehetünk házat, pedig Pest Megye északkeleti csücske, vagy akár Vác például innen nincs is messze. Az itt említett hosszúkás családi ház 148 nm-es, négy szobás. A kívül-belül szépen karbantartott, akár két generáció együttélésére is alkalmas ingatlan csak 6,5 millió forintba kerül. Hihetetlen!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

Az első negyedévben megkötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, ami 5,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Híreink a háború 786. napján.

© 2024 (v2.202102)