Egyetemisták szülei, hahó! Itt az ideje szétnézni az ingatlanpiacon.

Racionálisan döntenek azok a szülők, akik lakásvásárlásba fognak egyetemi, főiskolai tanulmányaikat folytató csemetéjük számára. Különösen, ha figyelembe vesszük az országszerte elszálló albérleti díjakat és a kollégiumi férőhelyek szűkös voltát. Debrecenben néztünk szét, és meglepve tapasztaltuk, hogy 15 millió forintban maximálva a vételárat is rengeteg garzont dob ki az Otthontérkép adatbázisa.

Bár még javában tart a nyár, gyorsan ráfordulunk majd az őszi felsőoktatási üzemkezdetre. Figyelembe véve az albérleti díjakat, amelyek az elmúlt időszakban országszerte elszálltak, és a kollégiumi férőhelyek szűkös voltát, racionálisan döntenek azok a szülők, akik lakásvásárlásba fognak egyetemi, főiskolai tanulmányaikat folytató csemetéjük számára. 

Szétnéztünk Debrecenben, az egyik legnagyobb egyetemvárosban. Sok a jó minőségű és kiváló elhelyezkedésű lakás, de az tény, hogy nem olcsóak. Meglepve tapasztaltuk, hogy 15 millió forintban maximálva a vételárat is rengeteg garzont dob ki az Otthontérkép adatbázisa. Azaz már a keleti végeken sem könnyű ekkora összegből mondjuk 2 szobás, 50 négyzetméter körüli ingatlant venni. 

Mindenesetre mutatunk pár vonzó lakáskát.

Ezek akkor is ideálisak lehetnek a családi költségvetés szempontjából, ha a gyerek hosszabb-rövidebb időre megszakítja itthoni tanulmányait például egy külföldi ösztöndíjnak köszönhetően. Az ingatlant ugyanis könnyű kiadni, és ezáltal is plusz bevételhez juthatunk. 

13,8 millió forintért hirdetik ezt az 1 + félszobás, 35 négyzetméteres, felújított téglalakást a Hajnal utcában.

Kattints a képre még több fotóért!

Újak a műanyag nyílászárók, a fürdőszoba, a laminált padló és a bejárati ajtó is. A lakáshoz saját, zárható pince tartozik, elhelyezkedése tömegközlekedés szempontjából kiváló, a parkolás pedig az utcán ingyenes. 

Az alacsony rezsi is a lakás mellett szól. 

Ezt a 9. emeleti, szintén teljes körűen felújított panelt a Fényesudvarban 13,2 millió forintért kínálják. 

Kattints a képre még több fotóért!

Szintén 1+ fél szobás, műanyag nyílászárós (redőnnyel), újak a beltéri ajtók és a bejárati ajtó is. 

Egyetem közelsége miatt befektetésnek is kiváló, hiszen könnyen bérbe adható.

Akad azért 2 szobás, ráadásul téglalakás is 15 millió alatt. Mint ez az Erzsébet utcai, belvárosi, kiváló közlekedési adottságokkal rendelkező, II. emeleti, 49 négyzetméteres ingatlan.

Kattints a képre még több fotóért!

Két különnyíló szoba, gázfűtés, alacsony rezsi, felújított és parkra néző.

Végezetül pedig: 12,8 millió az irányára ennek a 31 négyzetméteres garzonnak. 

Kattints a képre még több fotóért!

Szintén panel és a Tócóskertben, az Angyalföld téren található. Nagy erkélyes, jó állapotú, nyugati fekvésű, 5.emeleti. 

Boltok, piac, iskola, óvoda, orvosi rendelő is van a közelben.


© 2021 (v2.202102)