Luxus, na de milyen!

Vannak olyan ingatlanok, amelyeket, ha eladósorba kerülnek már ritkán hirdetnek itthon. Hiszen mind a fekvésüket, mind méretüket, mind fényűző berendezésüket tekintve eléggé minimális itthon a kereslet e „csúcsok-csúcsai” iránt. Ezekből szemezgettünk.

Mi nem voltunk restek, utánaeredtünk és most feltérképeztük e luxusházak közül az igazi ritkaságokat. Azt tapasztaltuk, hogy kínálatból nincs hiány, a kérdés inkább az, hogy ennyi rengeteg pénzért mennyi idő alatt találják meg új tulajdonosaikat.

Budapesten, az egykori nagy-nagy slágernek számító Rózsadombon egy konzuli rezidenciát hirdetnek, a környék igen elegáns diplomatanegyedében. Valójában az épület nem is egy sima villa, inkább egy valódi kis kastély 14 szobával, amely 1200 nm-es parkosított telken fekszik. A villát még gróf Hunyady Ferenc építtette 1905-ben. Ráadásul nagypolgári miliőt és a régi stílusjegyeket szépen megtartva újították fel az épületet, amely alkalmas nagykövetség, konzulátus kialakítására is. A ház igazi különlegessége a szépen karbantartott 100 éves tölgyfa parketta és az emeletre vezető tölgyfa lépcső. A parkolás hat személygépkocsinak a potom 200 nm-es mélygarázsban biztosított.
Most tessék kapaszkodni: a villa ára 930 millió forint!

Szintén a Rózsadombon találtunk egy szerényebb kivitelű, 1950 előtt épült villát. Ez a nyolc szobás ingatlan századfordulós villák, rezidenciák, nagykövetségek szomszédságában található. Néhány éve teljes körűen felújították és modernizálták. A tulajdonosok egyfelől itt is megtartották az építés korára jellemző stílusjegyeket, ám e helyütt nagyon jól kombinálták a modern lakberendezés elemeivel. A kettő – érdekes módon – jól megfér egymás mellett és harmóniát sugároz. Az épület mögött hatalmas kert húzódik kerti csobogóval. A villa ára – az előbbihez képest jutányos is – 560 millió forint.

Ha nincsen bő félmilliárd forintunk egy villára, akkor találunk olcsóbbat is. Egy modernebb stílusú házra bukkantunk szintén a II. kerületben, a Gugger hegy tetején. Az ingatlan 337 négyzetméteres, öt szobás és hatalmas teraszos kialakítású, parkosított kert veszi körbe. A ház ugyan még az 1980-as években épült, de 2014-ben teljes körűen felújították. A felső szintről gyönyörű panoráma nyílik a Dunára és a hidakra. E modern ingatlan ára sem kevés: 290 millió forint.

A fenti ingatlanokat bár hétköznapi ember nem tudja kifizetni és életvitelszerűen használni, de nézegetni, csodálni, és a „nyálunkat csorgatni” azért lehet…


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

A Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégia nagyon eltérő részletezettségű és konkretizáltsági szintű.

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

© 2024 (v2.202102)