Különleges nyaralót tessék! Régi korok máig csodás birtokai között böngésztünk

Régi korok gyönyörűen rendben tartott birtokai között böngésztünk. A Balaton-felvidéken megkapó hangulatú kisnemesi porta, Kenesén csodálatos nagypolgári villa, Soltvadkerten egy apró kastély eladó. Különleges nyaralót tessék!

Folyamatosan böngésszük a nyaralók kínálatát, mert ilyenkor igazán nagy a kereslet a hétvégi házak iránt. A paletta legalább olyan széles, mint a lakóingatlanok esetében, sőt. A 20-30 négyzetméteres, lepukkant mobil faházaktól a tiszai horgásztanyákon át a több száz négyzetméteres siófoki és szentendrei luxusvillákig van itt minden. 

Akár már néhány millió forintból is cuki fekvésű telekhez juthatunk abszolút lakható házzal. A skála másik végén találhatóak a legmodernebb felszereltségű, több szintes, minden elképzelhető extrával és okos felszerelésekkel megspékelt vadi új kéglik. Mindenki megtalálhatja a szívéhez és pénztárcájához legközelebbi ajánlatot, ha eleget böngészi a hirdetéseket. 

Most azonban arra voltunk kíváncsiak, hogy a megszokott kategóriákon kívül milyen különlegességek rejtőznek még a kínálatban. Találtunk is egy csoportot, tagjait talán régi korok szépen rendben tartott birtokaiként definiálhatnánk. 

Mutatjuk, mire gondolunk!

A Balaton-felvidéki Pécselyen található ez az elképesztően megkapó hangulatú egykori kisnemesi porta 6094 négyzetméteres összközműves, L alakú, belterületi telken 119 millió forintért.

Kattints a képre még több fotóért!

A 174 négyzetméteres lakóház kőből épült, nádfedeles, süvegboltozatos és tartoznak hozzá istállók, pajta, gépszín is.

Kattints a képre még több fotóért!

A vendégházban, ami 133 négyzetméteres, lent és fent is kialakítottak egy apartmant, a ház alatt pedig egy 63 négyzetméteres pince fekszik. 

Kattints a képre még több fotóért!

Az istálló 67 négyzetméteres, a nádas istálló 68 négyzetméteres, a szénatároló szín pedig 343 négyzetméter, de több más gazdasági épület is található a birtokon. Van egy homokos pálya, ahol lehet lovagoltatni, és a korábbi tulajdonos sétakocsikázást is szervezett.

Kattints a képre még több fotóért!

Az ingatlanegyüttes állandó lakhatásra, nyaralónak, de üzleti célra is kiválóan alkalmas. Nem mellesleg az örvényesi strand 8 kilométerre van a háztól.

Soltvadkerten 57,35 millió forintért hirdetik ezt a kisebb kastély jellegű házat a hozzá tartozó összesen csaknem 18 ezer négyzetméternyi földterülettel. 

Kattints a képre még több fotóért!

A 4 szobás házat rendszeresen tatarozták, az ablakokkal együtt szigetelt, riasztóval ellátott. Van itt garázs 3 autónak, nyári konyha és beállt, fákkal benőtt kert is. 

Balatonkenesén a vízparttól csupán 500 méterre régi korok elmékeit idéző nagypolgári villa várja új tulajdonosait. Irányára 71,9 millió forint.

Kattints a képre még több fotóért!

A környék egyik csodája a 30-as években felhúzott villaépület. Tágas terek,  kényelmes szobák, fedett teraszkapcsolatos óriási nappali, öt hálószoba, négy fürdőszoba.

Kattints a képre még több fotóért!

Az épületet teljesen felújították: újak a vezetékek, a burkolatok és a tető is. 

A kert dús növényzettel benőtt, a strand, a bevásárlási lehetőségek és a vitorlás kikötő is csupán pár percnyi sétára található.

Kattints a képre még több fotóért!

Öt gépkocsi zárt parkolása oldható meg a telken, amihez kapcsolódik egy másik nyaralóépület is. Ez felújítás után vendégek fogadására is alkalmas lehet.


© 2021 (v150.202005)