Így költözz kisállattal!

Albérletet keresni igen nehéz, pláne, ha ez ember kisállattal próbálkozik. A hirdetők nagyjából 80%-a már az elején, a hirdetés szövegében  tisztázza, hogy állattartók ostromát nem szeretné, aki ezt mégsem teszi meg, az a telefonba utasítja vissza a gyanútlan érdeklődőt. De vajon mire fel ez a nagy ellenszenv?

Külföldön általában nem probléma a kutyás költözés, itthon azonban csak a szerencsében bízhat az, aki kutyával, cicával szeretne albérletet találni. Egy brit alapítvány, a Dog Trust által készített felmérés szerint azonban sokkal gyorsabban ki lehet adni egy lakást, ha az kisállatbarát, nem beszélve arról, hogy a bérlők tovább is maradnak és hűségesebbek bizonyultak a kutatás során.

Az alapítvány tippjei alapján hoztunk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni, ha kutyával keresünk albérletet!

Nézz park melletti lakásokat!

Ez egyrészt neked is nagy segítség lehet, hiszen könnyen megoldhatod a sétákat, másrészt viszont van rá esély, hogy akitől bérelsz, ő pontosan azért vásárolta itt lakást, mert ő maga is állattartó.

1 szobás lakás a Vizafogón

 

Mutasd be a kutyádat/cicádat!

Talán elsőre vérmes fenevadnak tűnhetnek ezek az állatkák, ha azonban elárulsz róla részleteket (nemét, méretét, jellemét, szőrtípusát stb), akkor máris nem tűnik majd az egész dolog olyan rémesnek bérbeadói szempontból sem. Szerencsés, ha az előző albérleted tulajdonosától ajánlást is tudsz kérni! Ha pedig már az egyezkedés fázisában vagytok, akkor mutasd be a kutyust/cicust a főbérlőnek, értékelni fogja!

90 négyzetméteres lakás a Várnegyedben

 

Ajánlj magasabb kauciót!

Valahol még a legnagyobb állatbolondok is megérthetik, hogy a főbérlők féltik az otthonukat, ezért meggyőző lehet, ha magasabb kauciót ajánlasz, jelezve, hogy akár anyagilag is hajlandó vagy nagyobb felelősséget vállalni.

Kiadó lakás a belvárosban

 

Játssz tisztán!

Ha valamivel, akkor ezzel nem érdemes trükközni! Ne próbáld becsempészni az állatot, felesleges körök ezek, előbb-utóbb úgyis kiderül a turpisság és akkor valószínűleg kutyástul, macskástul azonnal el kell hagynod az ingatlant. Foglaljátok inkább bele a bérleti szerződésbe, hogy állat is költözik!

Stílusos lakás Lipótvárosban

 

 

 

© 2021 (v150.202005)