Ingatlanteszt: mire elég ma 15 millió Magyarországon?

Újpesten garzont, Dorogon 1 + 2 félszobás lakást, Mátraszentimrén komplett családi házat, Debrecenben 1400 négyzetméteres telket is kaphatunk 13-15 millió forintért. Mindig érdekes kísérlet megnézni, hogy a különböző ingatlan kategóriákban és megyékben mit vásárolhatunk ugyanazért az összegért.

Olykor megdöbbentő, mekkora a különbség alapterületben, felszereltségben, állapotban, ha egy-két megyével arrébb megyünk például a fővárostól. De érdekes megvizsgálni azt is, hogy ha x millió befektetésre szánt forintunk van, akkor abból rövid és hosszútávú megtérülés szempontjából nyaralót, vidéki tanyát vagy éppen budai garzont kellene-e vennünk. Netán egy telket? 

Nos, most 13-15 millió forinttal végeztük el ezt a kísérletet az Otthontérképen. 

Ebben a kategóriában találtunk néhány ígéretes ingatlant:

  1. Budapesten, a IV. kerületben (1 szobás lakás),
  2. Dorogon (1 + 2 félszobás lakás),
  3. Mátraszentimrén (családi ház vagy nyaraló) és
  4. Debrecenben (telek).

Íme a részletek!

13,99 millió forint az irányára ennek a 35 négyzetméteres, egy szobás téglalakásnak Újpest központban egy első kertes, emeletes társasházban.

Remek beosztás, kedvező fenntartási költsége. Az étkezős konyha és a fürdő a belső kertre, a szoba az utcára néz, a pincében külön tároló is rendelkezésre áll.

Dorogon 14,5 millió forint az irányára ennek az 1 + 2 félszobás tégalalakásnak. Az Eötvös iskola közelében található, igényesen felújított, 64 négyzetméteres, II.emeleti.

Nagyon alacsony rezsi, klímaberendezés, a közelben pedig iskola óvoda, üzletek, vasútállomás, buszmegálló, orvosi rendelő is van.

14,9 millió forintért kínálják Mátraszentimrén teljes berendezéssel csendes, csodálatos környezetben ezt a családi házként, nyaralóként is hasznosítható ingatlant.

Remek helyen található, 48 négyzetméteres, 2 szintes, 2 szobás. A telek területe 473 négyzetméter, és egy kandalló is sorakozik az extrák között.

Debrecenben 13,5 millió forintért hirdetik ezt az 1470 négyzetméteres telket a Nagyerdő, a Nyulas, a Böszörményi út közelében. 

Jelenleg egy 20 négyzetméteres lakóház áll rajta, ami bővíthető 50 négyzetméterrel. Az építési tervek készen vannak. A talaj egyébként nagyon jó minőségű, jelenleg 4 diófa és néhány gyümölcsfa terem itt. A locsolás fúrt kútból is megoldható.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Tavaly a 2022-höz hasonló mértékű veszteség jött össze, de folytatják a hálózat bővítését és a magyar kkv-k termékeinek bevonzását. 

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Bezárta mindkét fióktelepét a leggazdagabb magyar által tulajdonolt 2Rule sportruházatot forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt.

Tartós fogyasztás cikket vett? Akkor figyeljen, mert a kormány megváltoztatta a jótállási szabályokat

Tartós fogyasztás cikket vett? Akkor figyeljen, mert a kormány megváltoztatta a jótállási szabályokat

Egyebek mellett rögzítették a jótállás időtartamát.

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Mire lesz elég a lassuló reálbér-emelkedés?

© 2024 (v2.202102)