Szent István park, a „király” környék

A Szent István park környéke Újlipótvárosban Pest egyik legpatinásabb környéke a Duna partján. Gondolkodtam rajta, hogy az elmúlt évtizedekben vajon mindig is ilyen drágán lehetett itt ingatlant venni? Mert a Pozsonyi úton elképesztő lépcsőházak és lakások vannak a műemlék épületekben.

A városrendezési terv az első világháborút követően a Szent István park környékére egységes stílust írt elő. A második világháború előtti békés időszakban épültek – a kor modern trendjének megfelelően, bauhaus stílusban – a parkot körülölelő 5-6 emeletes házak. A város akkor még külsőbb, parkos részére a tehetős polgárok költöztek ki a belváros felől, hiszen a Margit-híd és a körút, a Nyugati Pályaudvar közelsége, no meg a Dunapart, már akkor is kiemelkedő lokációvá avatta ezt a környéket. Most pedig egyenesen aranyárban mérik az itt található, különleges lakásokat. Kiváltképp, ha bármi kis kilátással bírnak a Dunára…

A Pozsonyi úton az alacsonyabb árú ingatlanok között említhető az alábbi 78 nm-es, három szobás lakás. Az ingatlan a Palatinus házak egyikében található és azért „csak” ennyi az ára, mert két utcai nézetű és egy belső udvarra néző ablaka van, de Dunai panorámája nincsen. Ugyan jó állapotúként hirdetik, de sok helyen felújításra is szorul, például az egyedi nyílászárók is megértek a cserére, ami nem olcsó mulatság. A lakás kínálati ára 53,9 millió forint.

Az alábbi exkluzív lakás a Hegedűs Gyula utcában található, egy nagypolgári házban. A 2+1 szobás, erkélyes lakás, idén esett át egy belsőépítész által tervezett, profin kivitelezett felújításon. A 67 négyzetméteres ingatlan ára 61,9 millió Ft.

Szintén a Pozsonyi úton, a Szent István parkhoz közel eső részén, 68 nm-es, két és fél szobás igényesen felújított lakás 45,49 millió forintért eladó. Az ingatlan szintén nem lát a Dunára, de még az utcára sem: ez esetben a lakóház félemeletén található és a belső kertre néz.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)