Szent István park, a „király” környék

A Szent István park környéke Újlipótvárosban Pest egyik legpatinásabb környéke a Duna partján. Gondolkodtam rajta, hogy az elmúlt évtizedekben vajon mindig is ilyen drágán lehetett itt ingatlant venni? Mert a Pozsonyi úton elképesztő lépcsőházak és lakások vannak a műemlék épületekben.

A városrendezési terv az első világháborút követően a Szent István park környékére egységes stílust írt elő. A második világháború előtti békés időszakban épültek – a kor modern trendjének megfelelően, bauhaus stílusban – a parkot körülölelő 5-6 emeletes házak. A város akkor még külsőbb, parkos részére a tehetős polgárok költöztek ki a belváros felől, hiszen a Margit-híd és a körút, a Nyugati Pályaudvar közelsége, no meg a Dunapart, már akkor is kiemelkedő lokációvá avatta ezt a környéket. Most pedig egyenesen aranyárban mérik az itt található, különleges lakásokat. Kiváltképp, ha bármi kis kilátással bírnak a Dunára…

A Pozsonyi úton az alacsonyabb árú ingatlanok között említhető az alábbi 78 nm-es, három szobás lakás. Az ingatlan a Palatinus házak egyikében található és azért „csak” ennyi az ára, mert két utcai nézetű és egy belső udvarra néző ablaka van, de Dunai panorámája nincsen. Ugyan jó állapotúként hirdetik, de sok helyen felújításra is szorul, például az egyedi nyílászárók is megértek a cserére, ami nem olcsó mulatság. A lakás kínálati ára 53,9 millió forint.

Az alábbi exkluzív lakás a Hegedűs Gyula utcában található, egy nagypolgári házban. A 2+1 szobás, erkélyes lakás, idén esett át egy belsőépítész által tervezett, profin kivitelezett felújításon. A 67 négyzetméteres ingatlan ára 61,9 millió Ft.

Szintén a Pozsonyi úton, a Szent István parkhoz közel eső részén, 68 nm-es, két és fél szobás igényesen felújított lakás 45,49 millió forintért eladó. Az ingatlan szintén nem lát a Dunára, de még az utcára sem: ez esetben a lakóház félemeletén található és a belső kertre néz.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Donyecknél sikeres az orosz gőzhenger, de ezt csak az oroszok állítják

Donyecknél sikeres az orosz gőzhenger, de ezt csak az oroszok állítják

Az ukránok állítólag könnyedén lőhetnek orosz területet is.

Olyan történt szombaton, amire sem az RTL, sem a TV2 nem számított

Olyan történt szombaton, amire sem az RTL, sem a TV2 nem számított

A magyarokat továbbra is egy vetélkedő tartja a markában, szombaton viszont meglepő győztes született a tévécsatornák harcában.

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

A magyarok már három személyt kihúztak a romok alól.

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

A pénzintézetekből létre jött Magyar Bankholding májustól alakítja ki arculatát.

© 2023 (v2.202102)