Csodás kertkapcsolatos lakások szinte minden kerületben vannak

A kertkapcsolatnak számos előnye van a saját kerttel szemben, és korántsem csak Budapest peremkerületeiben árulnak csodás állapotú lakásokat ebben a kategóriában. A XX. és a II. kerületből is hozunk édenkert-jellegű eladó ingatlanokat. 

Az igencsak megugrott ingatlanárak közepette nem könnyű saját kertes házhoz jutni. Budapesten pláne nem az. Megoldás azonban, mint az életben általában, létezik arra a helyzetre is, ha az ember mindenképpen szeretne teret, természetet, növényeket tudni maga körül. 

Az egyik alternatíva például kert helyett a kertkapcsolat. Utóbbinak ráadásul több előnye is van egy jókora saját telekkel szemben

  1. jellemzően kisebb, ezért nem kell szinte minden nyári hétvége programjába bekalkulálni a fűnyírást, növénygondozást,
  2. a telek általában közös használatú és a tulajdoni lapon, azaz jogilag sem csak a mi felelősségünk, 
  3. mindemellett jelentősen növeli a lakás értékét a hasonló méretű, ám kertkapcsolattal nem rendelkező társaihoz képest.
Rákerestünk az ilyen ingatlanokra a fővárosban: a várakozásokkal ellentétben nem csak a budai oldalon és a peremkerületekben, hanem még a belső városrészekben is találtunk igazán vonzó ajánlatokat. Ezekből szemezgettünk.

Ennek a XX. kerületi 1+2 félszobás, DNY-i fekvésű 54 négyzetméteres lakásnak 34,9 millió forint az irányára. 

Kattints a képre még több fotóért!

A Téglagyári úton, a Mediterrán Lakóparkban található, tartozik hozzá egy 14 négyzetméteres fedett terasz, 20 négyzetméter kizárólagos használatú kertkapcsolat, tároló a pincében és felszíni kocsibeálló is.

Kattints a képre még több fotóért!

A lakás a Duna-part pesti oldalának egyik leghangulatosabb részén, a Soroksári-Duna partjától 100 méterre, új építésű házak környezetében van. Közvetlen közelében található a pesterzsébeti uszoda, jégcsarnok, télen-nyáron használható focipálya, kerékpárút, teniszpályák, bolt, zöldséges, gyógyszertár, háziorvosi rendelő, bölcsőde és étterem. Elhelyezkedésének és a kiváló közlekedésnek köszönhetően (HÉV, buszok, vonat, villamos) a belváros is gyorsan elérhető. 

Átugorva egy távolabbi kerületbe, Pasaréten találjuk ezt a 42,5 millió forintért meghirdetett 76 négyzetméteres, 3 + 2 félszobás otthont csendes utcában, egy pár éve felújított, szigetelt, kis lakóközösségű villában.

Kattints a képre még több fotóért!

Közvetlen kerti bejáratos, és pár évvel ezelőtt gépészeti felújításon esett át. Jelenleg irodaként használják, de kis ráfordítással remek lakássá alakítható.

Mindössze 1 perc távolságra található a Budagyöngye, valamint villamosok, buszok is, úgyhogy kiváló az infrastruktúra és a közlekedés. A kertben kocsibeállási lehetőség biztosított.

Ugyanebben a kerületben a Kapy utcában igazi ritkaságot kínálnak 55 millió forintért. Ez egy 2005-ben épült 6 lakásos társasház földszintjén fekvő 55 négyzetméteres, másfél szobás, délnyugati tájolású, világos és alacsony rezsijű lakás.

Kattints a képre még több fotóért!

A tulajdoni lapon 71 négyzetméter az alapterülete, a terasz mérete 32 négyzetméter. Igazi kuriózum, hiszen kizárólagos a legalább 50 négyzetméteres kert használati joga. 


© 2021 (v2.202102)