Lebegő otthonok. Hova kössünk ki?

Az innováció és modern elképzelések túlnőnek sokszor a hétköznapi ember elképzelésein. Fergeteges érzés lehet vízen élni. Csak egy percig képzeljük el, hogy lemegyünk a Balatonra és a partnál vagy távolabb engedjük ki a gőzt a saját otthonunkban, nyaralónkban. Azért ne szálljunk el hiszen, ahhoz hogy egy ilyen lebegő háznak valaki tulajdonosa legyen, nem árt, ha a bőre alatt is pénz van, de attól még álmodozni szabad!

A lebegő házak hallatán először egy hajó kinézetű darab jut az eszünkbe, de amiket a következőkben látni fogsz azok sokszor távol esnek ettől a képtől. A lebegő lakások külső részére nagy hangsúlyt fektetnek az építészek, de azért a belső tereket sem hanyagolják el. Következzen tehát a Top5.

Ezt a hajó lakást Dymitr Malcew tervezte és különös figyelmet fordított arra, hogy a kilátás megmaradjon bármelyik szegletében is vagyunk az otthonnak, mindezt az óriás üveg ablakokkal oldotta meg.

nyaralókGiancarlo Zemas Design Group készítette el ezt a lebegő lakást, ami újrahasznosított laminált fából és aluminiumból készült.

vízparti lakások

A következő otthont Carl Turner tervezte meg, és ingyenesen töltötte fel az internetre, ezzel szerette volna felhívni fel a figyelmet a növekvő tengerszint veszélyére.

parti lakások

Na de hol kössünk ki? Ez a csodás vízen fekvő villa az Amstel folyón kötött ki Amsterdamban.

lebegő lakások

Itt van talán a legextrémebb otthon is, ami a Maldív-szigeteken található. Tíz privát sziget lebeg itt a lagúnában. Káprázatosak!

lebegő sziget

© 2021 (v150.202005)