Hitelből újítanál, de félsz a kiszámíthatatlan törlesztőtől? Van egy jó hírünk!

Júliusban emelkedő pályára álltak a lakáshitel-törlesztő, így többet fizethet az, aki változó kamatozással vette fel jelzálogkölcsönét. Ha te is kölcsönből újítanál, de tartasz az emelkedő kamatoktól, mutatunk egy biztonságos megoldást.

Nagy változást hozott a július a lakáshitelesek életében: régóta most először növekedtek több banknál is a jelzáloghitel-kamatok, ami a törlesztőrészletek emelkedésével is jár. Akinek változó kamatozású hitele van, felkészülhet a magasabb havi törlesztőre, még ha csak pár száz forintos emelkedésre kell számítani a legtöbb esetben. A változás már a fix kamatozású lakáshiteleket is érinti: itt szintén nőttek néhány százalékponttal a hitelkamatok. A jelzálogkölcsönök hitelkamatainak növekedésére innentől számíthatnak a hitelfelvevők – figyelmeztetnek a Bank360 hitelszakértői.

Biztonságos és egyszerűbb

Mit tehet ilyen esetben az, aki mégis biztonságos, kiszámítható hitelt szeretne felújításhoz? Számukra lehet jó hír, hogy – szemben a jelzáloghitelek többségénél – a személyi kölcsönök ma már szinte csak fix kamatozás mellett vehetők fel, azaz nem kell attól tartani, hogy a futamidő alatt emelkedni fog a törlesztőrészlet, nincsen kamatkockázat. A Bank360 szakértői elmondták:

  • a személyi kölcsönök ráadásul már 10 millió forintos hitelösszegig igényelhetők, amiből a felújítási munkálatok jelentős része elvégezhető
  • nincs szükség ingatlanfedezetre, így nem kockáztatjuk a saját otthonunkat akkor, ha nem tudjuk fizetni a hitelt
  • önerőt sem kell felmutatnunk, ami a legtöbb pénzintézetnél legalább 20 százalék, így egy 10 milliós hitelnél 2 millió forinttal kell rendelkeznünk
  • forint alapú hitelekről van szó, így nem kell félni az árfolyamváltozástól sem

A Bank360 megjegyzi, ahhoz képest, hogy mennyivel könnyebben igényelhető egy szabad felhasználású személyi kölcsön, nem kerül sokkal többe a jelzáloghiteleknél. A Bank360 személyi kölcsön kalkulátora szerint akár már 6,9 százalékos THM mellett is vehetünk fel hitelt, ha például már 5 millió forintból is el tudjuk végezni a szükséges műveleteket. Ennek a törlesztője az 5 éves futamidő végéig 98 279 forint. 10 millió forintért sem kell sokkal nagyobb THM-et bevállalnunk: ha nettó 250 000 forint feletti a jövedelmünk és vállaljuk, hogy a bankhoz érkeztetjük a jövedelmet, 96 hónapos futamidővel 7,56 százalékos THM-mel vehetünk fel ennyi pénzt, a törlesztő pedig 136 287 forint havonta.

Nagyobb összeg mellett is lehetséges a nagyobb biztonság

Ha persze nem elég a 10 millió forint, marad a jelzáloghitel, ám ebben az esetben ingatlanfedezetre és önerőre is szükségünk lesz. Ha szeretnénk elkerülni a kamatkockázatot, érdemes a drágább, de végig fix kamatozású kölcsönöket választani, hiszen így „bebetonozzuk” a kamatot a futamidő végéig. A Bank360 hitelkalkulátorával egyszerűen és ingyenesen járhatunk utána annak, hogy melyek lehetnek a legkedvezőbb hitelek, legyen szó akár felújításról, lakásvásárlásról vagy hitelkiváltásról. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy az elkövetkezendő időszak meghatározó folyamata a kamatemelkedés lesz, így egyre drágábbak lehetnek a fix kamatozású jelzáloghitelek is. Sietni azonban nem érdemes, hiszen egy több millió forintos kölcsön felvétele megalapozott döntést kíván.(X)

A cikk megjelenését támogatta a Bank360.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)