Ne tárcsázz, ha ezeket látod az ingatlanhirdetésben!

Az albérletkeresés nehéz folyamat, de nemcsak azért mert igen nagy a verseny a jó ajánlatokért. Sajnos, egyre többször lehet beleszaladni “mézesmadzag” lehetőségekbe, amikről aztán később kiderül, hogy a hirdetésben leírtaknak köze nincs a valósághoz. Összegyűjtöttük azt a 3 intő jelet, ami figyelmeztethet, hogy NE TÁRCSÁZZ!

Túl sok a tiltás

Ebben az esetben egyébként valószínűleg igazat is írnak a hirdetésben, mégis óva intenénk mindenkit attól, hogy belemenjen olyan ajánlatokba, ami később hamar megbánhat. Ha már a hirdetés szövege is tömve van a ne, tilos, soha szavakkal, akkor képzelhetjük, milyen plusz kikötések jöhetnek még szóba az egyezkedés során. Nem hívhatsz barátokat, nem tévézhetsz 10 óra után, nem használhatod az egyes bútorokat és még folytathatnánk a sort. Ezek a lakáskiadók minden bizonnyal pusztán kényszerűségből adják ki féltett ingatlanjukat, és elfelejtik, hogy bizony a lakásbérlők is emberek. El sem tudom képzelni, milyen dráma lehet, ha véletlenül kiborul valami a padlóra vagy összetörik valami. Nem érdemes az ilyen helyzetekbe belemenni.

Messziről üvölt, hogy az illusztráció kamukép

Ma már, amikor az ember a telefonjával jobb képet tud készíteni, amint némelyik fényképezőgéppel, akkor nem elfogadható, hogy kamuképet tölt fel a hirdetéshez. Az más tészta persze, ha a képfeltöltésért külön fizetni kell – habár ilyenkor is érdemes megreszkírozni ezt a kiadást, hiszen fénykép nélkül sokkal nehezebb az eladás. Az azonban, ha nem a valóságnak megfelelő a kép, az nettó félrevezetés, ráadásul azt az érzetet kelti, hogy valami difi van, esetleg a lakás nem is létezik.

Túlságosan olcsó

Mindenki vadászik a jó ajánlatokra, de azért legyünk reálisak! Ha valami nagyon olcsó, akkor annak biztosan megvan az oka. Senki nem hülye és senki nem Teréz anya, hogy csak úgy, mélyen a piaci ár alatt kínálja kiadásra a lakását. Ha jót akarsz, kicsit eljátszol a gondolattal, hogy “milyen jó lenne, mert mennyi mindenre költhetnéd a különbözetet”, aztán gyorsan továbbgörgetsz.

Hoztunk néhány hirdetést az Otthontérkép oldaláról, amik megbízhatónak tűnnek!

Kiadó lakás a Népszínház utcában 

 

Kiadó lakás a Pannónia utcában

 

Kiadó lakás a XIV. kerületben

 


© 2021 (v150.202005)