Ne tárcsázz, ha ezeket látod az ingatlanhirdetésben!

Az albérletkeresés nehéz folyamat, de nemcsak azért mert igen nagy a verseny a jó ajánlatokért. Sajnos, egyre többször lehet beleszaladni “mézesmadzag” lehetőségekbe, amikről aztán később kiderül, hogy a hirdetésben leírtaknak köze nincs a valósághoz. Összegyűjtöttük azt a 3 intő jelet, ami figyelmeztethet, hogy NE TÁRCSÁZZ!

Túl sok a tiltás

Ebben az esetben egyébként valószínűleg igazat is írnak a hirdetésben, mégis óva intenénk mindenkit attól, hogy belemenjen olyan ajánlatokba, ami később hamar megbánhat. Ha már a hirdetés szövege is tömve van a ne, tilos, soha szavakkal, akkor képzelhetjük, milyen plusz kikötések jöhetnek még szóba az egyezkedés során. Nem hívhatsz barátokat, nem tévézhetsz 10 óra után, nem használhatod az egyes bútorokat és még folytathatnánk a sort. Ezek a lakáskiadók minden bizonnyal pusztán kényszerűségből adják ki féltett ingatlanjukat, és elfelejtik, hogy bizony a lakásbérlők is emberek. El sem tudom képzelni, milyen dráma lehet, ha véletlenül kiborul valami a padlóra vagy összetörik valami. Nem érdemes az ilyen helyzetekbe belemenni.

Messziről üvölt, hogy az illusztráció kamukép

Ma már, amikor az ember a telefonjával jobb képet tud készíteni, amint némelyik fényképezőgéppel, akkor nem elfogadható, hogy kamuképet tölt fel a hirdetéshez. Az más tészta persze, ha a képfeltöltésért külön fizetni kell – habár ilyenkor is érdemes megreszkírozni ezt a kiadást, hiszen fénykép nélkül sokkal nehezebb az eladás. Az azonban, ha nem a valóságnak megfelelő a kép, az nettó félrevezetés, ráadásul azt az érzetet kelti, hogy valami difi van, esetleg a lakás nem is létezik.

Túlságosan olcsó

Mindenki vadászik a jó ajánlatokra, de azért legyünk reálisak! Ha valami nagyon olcsó, akkor annak biztosan megvan az oka. Senki nem hülye és senki nem Teréz anya, hogy csak úgy, mélyen a piaci ár alatt kínálja kiadásra a lakását. Ha jót akarsz, kicsit eljátszol a gondolattal, hogy “milyen jó lenne, mert mennyi mindenre költhetnéd a különbözetet”, aztán gyorsan továbbgörgetsz.

Hoztunk néhány hirdetést az Otthontérkép oldaláról, amik megbízhatónak tűnnek!

Kiadó lakás a Népszínház utcában 

 

Kiadó lakás a Pannónia utcában

 

Kiadó lakás a XIV. kerületben

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jönnek a kórházak revizorai, a betegeket is ellenőrzik

Jönnek a kórházak revizorai, a betegeket is ellenőrzik

A következő napokban legalább két főből álló mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a magyar kórházakban.

Az iráni rakéták tényleg veszélyesek lehetnek Izraelre

Az iráni rakéták tényleg veszélyesek lehetnek Izraelre

Az Irán által Izrael ellen indított nagyszabású támadással kapcsolatosan az izraeli kommunikáció diadalittas volt, de ezzel a veszély nem múlt el.

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

Az első negyedévben megkötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, ami 5,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

© 2024 (v2.202102)