Múzeumok szomszédságában

A legbelsőbb körút egyik része a nyolcadik, a másik oldala az ötödik kerülethez tartozik. Nézzük, van-e különbség a lakásárakban e patinás, bár még ma is kissé forgalmas környéken.

Budapesten mindegyik körút hangulatos, ám van egy igazán nagyon hangulatos, rövidke körút a fővárosban, amelyet múzeumok, antikváriumok és régi, zömmel eklektikus épületek szegélyeznek. Ez a Múzeum körút. Nem csak szép és romantikus ez a széles út, de izgalmas ingatlanok szempontjából is. Hiszen egyik szakasza a VIII. kerülethez, egy másik pedig az V. kerülethez tartozik. (Szervesen kapcsolódik ehhez az útszakaszhoz a VII. kerülettel határos Károly körút és a IX. kerületi szakaszt tartalmazó Vámház körút is, de most csak a hivatalosan Múzeum körútnak nevezett rész környékén nézünk szét.)

Mondhatnám tehát, de ez ma már nem érvényes, hogy a lakások olcsóbbak a VIII. kerületi részén a körútnak és drágábbak a belvárosi V. kerületben. Nézzük, milyen éppen a kínálat lakásokból a Múzeum körúton. Tessék kapaszkodni, elképesztő árak következnek!

Másfél szobás, 35 nm-es teljesen felújítandó lakást árulnak „potom” 34,9 millió forintért. Igaz a lakás ablakai közvetlenül a Magyar Nemzeti Múzeumra néznek. A közelben található a Károlyi kert, az ELTE és a Kálvin tér is. A fotók között néhány látványtervet is találhatunk a felújításhoz.

Szintén a Múzeum körút V. kerületi részén találtuk ezt az igényesen felújított 42 nm-es, egy szobás galériázott lakást, amelyet szintén nem gombokért kínálnak: ez közel 38 millió forintba kerül.
Viszont ez a lakás is a Nemzeti Múzeummal szemben lévő egyik gyönyörűen felújított eklektikus épületben található és akár másfél szobássá is átalakítható. A teljes lakást befűti az újonnan felújított cserépkályha.

Hatalmas, 112 nm-es – három szobás – lakást 78,9 millióért tudunk itt a körúton vásárolni. Ha valaki szereti a kihívásokat és szépen rendbe rakná ezt az ingatlant, akkor nagyon varázslatos otthont csinálhatna belőle. Adottságai és elhelyezkedése is egyedülálló.
Az ingatlan két nagy szobája ezúttal is a Múzeumra néz, egy pedig a csendes belső udvarra. A lakás egy régi eklektikus épület magas emeletén van, így az ablakaiból a kilátás is páratlan.

Az, hogy a VIII. kerületi rész sem sokkal olcsóbb, jól szemlélteti ez a példa, a hatalmas, 97 négyzetméteres lakás 79 millió forint. Szerencsére viszont nem a forgalmas körúton van, hanem egy csendesebb, tisztább utcában.

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)