Van néhány mesés kastély a piacon

Hangár, kisrepülő leszálló, de vadászterem és óriási borospince is dukál egy valamirevaló kastélyhoz. Gyönyörű, patinás ingatlanokat árulnak Komlón és Legénden is. Csömörön pedig egyenesen Pest megye legszebb vadászkastélyát hirdették meg eladásra. 

Meglepően sok valódi kastélyt találtunk az Otthontérkép kínálatában. Azaz nem új építésű vagy csupán kastélynak titulált ingatlant, hanem igazi, ódon, hatalmas alapterületű és óriási parkkal rendelkező, vidéki példányt. Persze, többnyire százmilliós nagyságrendre kell gondolni, ha az irányárat firtatjuk, de akadnak néhány tízmillióért is megszerezhető darabok. Az eladó ingatlanok döntő része természetesen felújításra szorul. De még így is gyönyörűek – szinte kivétel nélkül!

A Baranya megyei Komlón, Pécstől mindössze 25 kilométerre 75 millió forintért hirdetik az 1900-ban épült, jelenleg felújításra szoruló Jánosi Engel Adolf vadászkastélyt.

Kattints a képre még több fotóért!

A 4 szintes, összesen 1700 négyzetméter alapterületű épület egy 7000 négyzetméteres ősparkos, vadgesztenyefákkal is beültetett telken helyezkedik el cselédlakásokkal, gazdasági épületekkel. 

Csömörön egyenesen Pest megye legszebb vadászkastélyát hirdetik 899 milliós irányáron: a négyszintes ingatlan szintenként 700 négyzetméter alapterületű és egy közel 33 hektáros gyümölcsös területén, valamint a kastélyhoz tartozó külön elkerített 1,6 hektáros park közepén áll. Területén kis halastó, hangár és kis repülőgép számára leszállási lehetőség is biztosított csakúgy, mint az objektum fegyveres őrzése.

Kattints a képre még több fotóért!

A kastélyban 21 szoba található, szinte mindegyikhez tartozik fürdőszoba és gardrób. De van itt egyedi étterem, reprezentatív vadászterem, az alagsorban borozó, konditerem és a földszinten 80 négyzetméteres fürdőmedence is télikerttel. A kastély teljes berendezéssel eladó. 

105 millió forint az irányára a Nógrád déli részén található Legénden meghirdetett barokk stílusú kastélynak, ami 1760-ban épült.

Kattints a képre még több fotóért!

Négy szoba, konyha, étkező, fürdőszoba, valamint a 4200 négyzetméteres gondozott kert tartozik a kastélyhoz, de fedett grillterasz, kertház, sőt gyűrűs kút is van. No meg egy 100 négyzetméteres pince.

Az extrák listáján szerepel résztulajdon 140 hektárnyi erdőben és ingyenes horgásztó használat is (utóbbi alkalmas egyéb vizisportokra is).


© 2021 (v150.202005)