Megvan az új sztár kerület Pesten

Hiába szól minden második ingatlanos hír a rohamosan megújuló „Nyóckerről” vagy a XIII. kerületről. Ferencváros népszerűségének növekedése jóval korábban kezdődött. Az ottani új fejlesztések révén pedig nyugodtan állíthatjuk: a IX. az új sztár kerület Pesten.

A IX. kerület presztízsét csak mostanában akarja elhalványítani Józsefváros vagy Angyalföld a maguk óriási lakópark építési hullámával. Ferencváros elsőbbsége sokkal régebbi és nehéz lesz háttérbe szorítani. Számomra sokkal szimpatikusabb és élhetőbb kerület, mint a rossz hírű belső területekkel bíró nyolcadik, vagy éppen a fiatal bulituristáktól, vagy a Keleti pályaudvar környékén tobzódó fura alakok miatt sok részén szinte élhetetlen hetedik kerület.

Megannyi jó pont van itt. Közel a Duna part, a mozgalmas és mindig változó Ráday utca, a teljesen megújult Ferenc tér környéke, a Bálna, a Corvinus Egyetem, a Négyes metró, a MÜPA és a Nemzeti Színház, a Millenniumi Városközpont prémium irodái, vagy épp a Lurdy ház mozija és boltjai.

Voltak persze itt is problémás részek, de ezek sokkal előbb kezdtek eltűnni, mint más belvárosi kerületekben, így jóval előrébb tart ma Ferencváros a fejlődésben. Egyetlen példa: Belső-Ferencváros tömbrehabilitációja jól sikerült, nemzetközi díjak sorát kapta. A kb. 20 éve kezdődött program folytatódik, egyre nagyobb területekre terjed ki, teljesen élhető házak, utcák és terek várják a lakókat, akik között egyre több a kisgyerekes család.

Az ingatlanszakmában tehát jó két évtizede közel sem csak a focicsapat jut eszébe az embernek, ha Ferencváros nevét meghallja. Ráadásul a kerület a Rákóczi (korábban Lágymányosi) híd miatt Budapest egyik legfontosabb „kapujává” vált. Sikeres nyugat-magyarországi vállalatok és vállalkozók szívesen költöznek fel ide, hiszen nem mindegy, hogy a város mely pontjáról indulunk Győrbe, Bécsbe, vagy a Balatonra. Ezek autóval átlagosan egy órával közelebb vannak ide, mint Észak-Pest, vagy Észak-Buda lakosainak, hiszen nem kell átbumlizni a városon vagy a hosszú M0-s gyűrűn ahhoz, hogy az M1-M7-es autópályákat elérjük.

Ilyen jó adottságok ismeretében remek befektetési vagy lakhatási lehetőséget rejt a kerület, ahol ma közel sem csak irodaházak épülnek, hanem látványos lakóprojektek is. Több száz új lakás készül manapság a vágóhíd körzetében, ahonnan könnyedén elérhetők a Dunához közel futó villamosok, buszok, nincs messze a Lurdy ház, a MÜPA, a Nemzeti Színház, több iskola található a környéken és nagyon sok a park.

A IX. kerület ezen felfutó részén még nem olyan magasak az új építésű lakások ára, mint a sokak szerint túlárazottnak számító VIII. kerületben. Például a mai ingatlanárakhoz és kínálathoz képest kifejezetten kedvező áron is kaphatunk itt penthouse jellegű, hatalmas terasszal bíró, sokadik emeleti, kétszobás, 52 négyzetméteres luxuslakást, méghozzá kedvező fizetési ütemezéssel. Természetesen az új projekteknél a lakások többsége kis vagy közepes méretű, a fejlesztők szerint ezekre van a legnagyobb kereslet.

Eteley Gábor, az Allure Residence Budapest értékesítési igazgatója szerint nagyon sokat alakult, fejlődött, változott a lakáspiac az elmúlt években. A mai vásárlónak a legfontosabb, amire figyelnie kell, az az, hogy milyen értéket vásárol! “Nem feltétlen arra gondolok, hogy mi mennyibe kerül, az “csak” a lakás ára, hanem nézzen szét, abba gondoljon bele, hogy ha 10 vagy akár 20 év múlva szeretné eladni a kiszemelt lakást, akkor is lesz-e annyira vonzó az ingatlan környezete, mint most, amikor megveszi?! Legyen nagyon tudatos, olyan beruházótól vásároljon, aki stabil, megbízható. Az Allure Residence-nél például a telek is a beruházó tulajdonában van. Olyan helyen vásároljon, ahol nemcsak megmarad, hanem növekszik a lakás értéke – a IX. kerületben 30 százalékkal nőtt a kiadó lakások albérleti ára. Ezeket a szempontokat figyelemben véve a piaci változásoktól függetlenül időtálló értéket vásárolhat az ember, nemcsak egy lakást.” – fejtette ki.

A cikk megjelenését támogatta az Allure Residence fejlesztője.

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)