Megvan az új sztár kerület Pesten

Hiába szól minden második ingatlanos hír a rohamosan megújuló „Nyóckerről” vagy a XIII. kerületről. Ferencváros népszerűségének növekedése jóval korábban kezdődött. Az ottani új fejlesztések révén pedig nyugodtan állíthatjuk: a IX. az új sztár kerület Pesten.

A IX. kerület presztízsét csak mostanában akarja elhalványítani Józsefváros vagy Angyalföld a maguk óriási lakópark építési hullámával. Ferencváros elsőbbsége sokkal régebbi és nehéz lesz háttérbe szorítani. Számomra sokkal szimpatikusabb és élhetőbb kerület, mint a rossz hírű belső területekkel bíró nyolcadik, vagy éppen a fiatal bulituristáktól, vagy a Keleti pályaudvar környékén tobzódó fura alakok miatt sok részén szinte élhetetlen hetedik kerület.

Megannyi jó pont van itt. Közel a Duna part, a mozgalmas és mindig változó Ráday utca, a teljesen megújult Ferenc tér környéke, a Bálna, a Corvinus Egyetem, a Négyes metró, a MÜPA és a Nemzeti Színház, a Millenniumi Városközpont prémium irodái, vagy épp a Lurdy ház mozija és boltjai.

Voltak persze itt is problémás részek, de ezek sokkal előbb kezdtek eltűnni, mint más belvárosi kerületekben, így jóval előrébb tart ma Ferencváros a fejlődésben. Egyetlen példa: Belső-Ferencváros tömbrehabilitációja jól sikerült, nemzetközi díjak sorát kapta. A kb. 20 éve kezdődött program folytatódik, egyre nagyobb területekre terjed ki, teljesen élhető házak, utcák és terek várják a lakókat, akik között egyre több a kisgyerekes család.

Az ingatlanszakmában tehát jó két évtizede közel sem csak a focicsapat jut eszébe az embernek, ha Ferencváros nevét meghallja. Ráadásul a kerület a Rákóczi (korábban Lágymányosi) híd miatt Budapest egyik legfontosabb „kapujává” vált. Sikeres nyugat-magyarországi vállalatok és vállalkozók szívesen költöznek fel ide, hiszen nem mindegy, hogy a város mely pontjáról indulunk Győrbe, Bécsbe, vagy a Balatonra. Ezek autóval átlagosan egy órával közelebb vannak ide, mint Észak-Pest, vagy Észak-Buda lakosainak, hiszen nem kell átbumlizni a városon vagy a hosszú M0-s gyűrűn ahhoz, hogy az M1-M7-es autópályákat elérjük.

Ilyen jó adottságok ismeretében remek befektetési vagy lakhatási lehetőséget rejt a kerület, ahol ma közel sem csak irodaházak épülnek, hanem látványos lakóprojektek is. Több száz új lakás készül manapság a vágóhíd körzetében, ahonnan könnyedén elérhetők a Dunához közel futó villamosok, buszok, nincs messze a Lurdy ház, a MÜPA, a Nemzeti Színház, több iskola található a környéken és nagyon sok a park.

A IX. kerület ezen felfutó részén még nem olyan magasak az új építésű lakások ára, mint a sokak szerint túlárazottnak számító VIII. kerületben. Például a mai ingatlanárakhoz és kínálathoz képest kifejezetten kedvező áron is kaphatunk itt penthouse jellegű, hatalmas terasszal bíró, sokadik emeleti, kétszobás, 52 négyzetméteres luxuslakást, méghozzá kedvező fizetési ütemezéssel. Természetesen az új projekteknél a lakások többsége kis vagy közepes méretű, a fejlesztők szerint ezekre van a legnagyobb kereslet.

Eteley Gábor, az Allure Residence Budapest értékesítési igazgatója szerint nagyon sokat alakult, fejlődött, változott a lakáspiac az elmúlt években. A mai vásárlónak a legfontosabb, amire figyelnie kell, az az, hogy milyen értéket vásárol! “Nem feltétlen arra gondolok, hogy mi mennyibe kerül, az “csak” a lakás ára, hanem nézzen szét, abba gondoljon bele, hogy ha 10 vagy akár 20 év múlva szeretné eladni a kiszemelt lakást, akkor is lesz-e annyira vonzó az ingatlan környezete, mint most, amikor megveszi?! Legyen nagyon tudatos, olyan beruházótól vásároljon, aki stabil, megbízható. Az Allure Residence-nél például a telek is a beruházó tulajdonában van. Olyan helyen vásároljon, ahol nemcsak megmarad, hanem növekszik a lakás értéke – a IX. kerületben 30 százalékkal nőtt a kiadó lakások albérleti ára. Ezeket a szempontokat figyelemben véve a piaci változásoktól függetlenül időtálló értéket vásárolhat az ember, nemcsak egy lakást.” – fejtette ki.

A cikk megjelenését támogatta az Allure Residence fejlesztője.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

Akár három órát is spórolhatnak, akik ezzel a járattal utaznak - most heti kétszer több lesz rajta a hely.

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Virág Barnabás Washingtonból üzent haza.

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

A pénzelvonások és a nehézségek ellenére is kezelhető a helyzet.

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

© 2024 (v2.202102)