Irgalmatlanul felpörgött a VIII. kerület!

A beruházók és a lakásvásárlók már akkor tudták, hogy a VIII. kerület immár fantasztikus környék, amikor Kate McKinnon, az USA egyik legfelkapottabb humoristája még be sem rappelte a nemzetközi köztudatba a Józsefváros nevet. Új lakásokat ajánlunk az egykor rettegett, ma már pompás városrészből.

Józsefváros éppen a napokban írta be magát öles és fénylő betűkkel a nemzetközi köztudatba, mégpedig azzal, hogy Kate McKinnon, az USA egyik legfelkapottabb humoristája a Saturday Night Live-ban nekiállt rappelni az Animal Cannibals Yozsefváros című nótájának elejét.

Akik közelebbről ismerik a VIII. kerület környékét, pontosan tudják, mennyi pozitív változás történt errefelé az elmúlt években. Az önkormányzat  –  persze sok uniós forrást felhasználva – egyes köztereket megújított, néhány ingatlanfejlesztővel pedig párbeszéd is kezdődött a lepusztult kerületrészek hosszú távú megújítása érdekében. Vállalkozói központokat is létrehoztak, az egyik fejlesztővel pedig igyekeznek felpörgetni a városrész teljes, bár sokaknak fájdalmas rehabilitációját.

Szinte teljesen megváltozott az egykor rettegett utcák képe: a Corvin sétányon és a közeli tereken, szórakozóhelyeken, teraszokon olykor már alig hallani magyar szót. 

A körúthoz közeli utcák és a Magdolna negyed egy része ugyanis ma már az egyik legfelkapottabb célpontja a külföldi lakásvásárlóknak, üzletembereknek, családoknak. Sokan keresik a Simona házat, ahol kifejezetten a diákokra számítva alakítanak ki komfortos kis lakásokat. Annyira keresett a környék, hogy a fejlesztő egy második tömböt is épít. “Nálunk a “fiataloknak való”, illetve “diáklakás” kifejezés nem a színvonalat jelzi, hanem azt, hogy figyelembe vettük, hogy mi fontos az ott lakó diákoknak/pályakezdőknek. ” – mondta a fejlesztő lapunknak.

Józsefvárosi lakások

Így néz ki a Simona ház egyik lakásának nappali-hálója. Több infóért kattints a képre!

A Magdolna negyed közel van a Corvin sétányhoz, és a kapcsolódó, szintén felértékelődőben lévő utcákhoz. Rengeteg jó étterem nyílt errefelé, kellemesek, igényesek a terek, parkok, patinás cégek munkavállalóinak ezrei dolgoznak a környéken, egymás után adják át az irodaházakat és egyre több szolgáltató költözik a környékre.

Nem is beszélve a 4-es metró áldásos hatásairól, amely főként a II. János Pál pápa tér körzetében érzékelhető – nem csak a tömegközlekedés lépett szintet, de a tereprendezés minősége és a közbiztonság is. Mindennek fényében korántsem meglepő, hogy egyre több pályakezdő, egyetemista vagy éppen fiatal pár keresgél lakást a VIII. kerületben. A fejlesztők pedig igyekeznek kiszolgálni az igényeket.

A régi, lepusztult házak helyén egyre-másra bukkannak elő az új lakóparkok. 

A közelmúltban felújított Mátyás tér és a II. János Pál pápa tér közelében épülő H5 Residence-ben lesznek garzonok és 100 négyzetméter feletti, nagyméretű tetőteraszos lakások is. Építenek kertkapcsolatos lakásokat is, amik ritkaságnak számítanak ezen a környéken. Innen pár perc sétával elérhető majd a 4-es metró, a 4-6-os villamos, a 9-es busz, hogy a Corvin sétány létesítményei: mozi, bevásárlóközpont, éttermek.

Kattints a képre további információkért és látványtervekért!

Más fejlesztők is fantáziát láttak a VIII. kerület úgynevezett Csarnok negyedében. A kereslet felfutását látva egymás után indították el különböző méretű beruházásaikat, ilyen például a belvárosi pezsgés szerelmeseinek való Tolnai Residence.

Kattints a képre további információkért és látványtervekért!

Itt is sok lesz a kétszobás lakás, a hűtés-fűtést energiatakarékos hőszivattyús rendszerrel oldották meg. A lakóparkkal szemben térfigyelő kamera óvja a biztonságot.

A cikk megjelenését támogatták a Simona ház, a H5 Residence és a Tolnai Residence fejlesztői.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Egy év kellett hozzá, de hivatalosan is a Kreml mellé költözött vissza Budapestről a Nemzetközi Beruházási Bank.

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

© 2024 (v2.202102)