Irgalmatlanul felpörgött a VIII. kerület!

A beruházók és a lakásvásárlók már akkor tudták, hogy a VIII. kerület immár fantasztikus környék, amikor Kate McKinnon, az USA egyik legfelkapottabb humoristája még be sem rappelte a nemzetközi köztudatba a Józsefváros nevet. Új lakásokat ajánlunk az egykor rettegett, ma már pompás városrészből.

Józsefváros éppen a napokban írta be magát öles és fénylő betűkkel a nemzetközi köztudatba, mégpedig azzal, hogy Kate McKinnon, az USA egyik legfelkapottabb humoristája a Saturday Night Live-ban nekiállt rappelni az Animal Cannibals Yozsefváros című nótájának elejét.

Akik közelebbről ismerik a VIII. kerület környékét, pontosan tudják, mennyi pozitív változás történt errefelé az elmúlt években. Az önkormányzat  –  persze sok uniós forrást felhasználva – egyes köztereket megújított, néhány ingatlanfejlesztővel pedig párbeszéd is kezdődött a lepusztult kerületrészek hosszú távú megújítása érdekében. Vállalkozói központokat is létrehoztak, az egyik fejlesztővel pedig igyekeznek felpörgetni a városrész teljes, bár sokaknak fájdalmas rehabilitációját.

Szinte teljesen megváltozott az egykor rettegett utcák képe: a Corvin sétányon és a közeli tereken, szórakozóhelyeken, teraszokon olykor már alig hallani magyar szót. 

A körúthoz közeli utcák és a Magdolna negyed egy része ugyanis ma már az egyik legfelkapottabb célpontja a külföldi lakásvásárlóknak, üzletembereknek, családoknak. Sokan keresik a Simona házat, ahol kifejezetten a diákokra számítva alakítanak ki komfortos kis lakásokat. Annyira keresett a környék, hogy a fejlesztő egy második tömböt is épít. “Nálunk a “fiataloknak való”, illetve “diáklakás” kifejezés nem a színvonalat jelzi, hanem azt, hogy figyelembe vettük, hogy mi fontos az ott lakó diákoknak/pályakezdőknek. ” – mondta a fejlesztő lapunknak.

Józsefvárosi lakások

Így néz ki a Simona ház egyik lakásának nappali-hálója. Több infóért kattints a képre!

A Magdolna negyed közel van a Corvin sétányhoz, és a kapcsolódó, szintén felértékelődőben lévő utcákhoz. Rengeteg jó étterem nyílt errefelé, kellemesek, igényesek a terek, parkok, patinás cégek munkavállalóinak ezrei dolgoznak a környéken, egymás után adják át az irodaházakat és egyre több szolgáltató költözik a környékre.

Nem is beszélve a 4-es metró áldásos hatásairól, amely főként a II. János Pál pápa tér körzetében érzékelhető – nem csak a tömegközlekedés lépett szintet, de a tereprendezés minősége és a közbiztonság is. Mindennek fényében korántsem meglepő, hogy egyre több pályakezdő, egyetemista vagy éppen fiatal pár keresgél lakást a VIII. kerületben. A fejlesztők pedig igyekeznek kiszolgálni az igényeket.

A régi, lepusztult házak helyén egyre-másra bukkannak elő az új lakóparkok. 

A közelmúltban felújított Mátyás tér és a II. János Pál pápa tér közelében épülő H5 Residence-ben lesznek garzonok és 100 négyzetméter feletti, nagyméretű tetőteraszos lakások is. Építenek kertkapcsolatos lakásokat is, amik ritkaságnak számítanak ezen a környéken. Innen pár perc sétával elérhető majd a 4-es metró, a 4-6-os villamos, a 9-es busz, hogy a Corvin sétány létesítményei: mozi, bevásárlóközpont, éttermek.

Kattints a képre további információkért és látványtervekért!

Más fejlesztők is fantáziát láttak a VIII. kerület úgynevezett Csarnok negyedében. A kereslet felfutását látva egymás után indították el különböző méretű beruházásaikat, ilyen például a belvárosi pezsgés szerelmeseinek való Tolnai Residence.

Kattints a képre további információkért és látványtervekért!

Itt is sok lesz a kétszobás lakás, a hűtés-fűtést energiatakarékos hőszivattyús rendszerrel oldották meg. A lakóparkkal szemben térfigyelő kamera óvja a biztonságot.

A cikk megjelenését támogatták a Simona ház, a H5 Residence és a Tolnai Residence fejlesztői.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kámforrá vált a lélegeztetőgép-biznisz egyik nagy nyertese. Hol a pénz?

Kámforrá vált a lélegeztetőgép-biznisz egyik nagy nyertese. Hol a pénz?

Csalás miatt tettek feljelentést a kisbefektetők.

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

A NAV keményen büntetheti a feledékenységet.

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Reagált a bántalmazási vádakra, holnap reggel 10-kor pedig a főügyészségre megy.

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

A Mol leányvállalata közölte az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatallal.

© 2024 (v2.202102)