Debrecen: virágkarnevál és albérleti szezon

A Virágkarnevál után az ország második legnagyobb városába is visszatérnek a dolgos hétköznapok, kezdődik az iskola, a szabadságolások végével pedig a munka. Aki messzebbről érkezik tanulni vagy dolgozni, annak érdemes most albérlet után néznie itt, mert nagy a kínálat, de ilyenkor gyorsan fogynak a lakások.

Debrecenben augusztusban nem csupán az immár országos jelentőségű fesztivállá duzzadó Virágkarnevál a nagy esemény, hanem az iskolák, felsőoktatási intézmények elindulása is. Ráadásul az iskolakezdés nem szimplán a családokat, de a befektetőket is érinti. Pontosabban a lakástulajdonosokat, akik sok esetben nyáron újítják fel kéglijeiket, hogy azután ősztől újra diákoknak, vagy éppen jól szituált, messzebbről, új állásba érkezőknek adják ki lakásaikat. Viszont mostanság nem árt sietnie annak, aki lakást keres. Ha messzebbről érkezik tanulni vagy dolgozni, mert nagy ugyan a kínálat, de ebben az időszakban, szeptember előtt, gyorsan fogynak a kiadó és az eladó kisebb lakások.

Aki jól fizető állást talál és albérletet keres, annak általában nagyobbak az igényei, mint a diákoknak. Ha még nincsen gyerek, akkor például remek megoldás lehet ez a nívós, a belváros szívében lévő lakás, amely nem csak elegánsan felújított és két szobás, hanem – a mai árakhoz képest – még eléggé jó áron is kelleti magát.
Az 54 négyzetméteres, első emeleti, szépen felújított lakás polgári hangulatot áraszt, és csupán havi 140 ezer forintot kér érte a tulajdonosa.

Ha diák valaki, akkor persze 100 ezer forint, plusz rezsi is igen sok lehet. A főiskolásoknak többnyire maradnak a 20-50 ezer forint plusz rezsibe kerülő szobák. A kissé tehetősebbek azonban esetleg belevághatnak egy olcsóbb, takaros, önálló albérletbe. Ez, ha menet közben mégis drágának bizonyul, még mindig lehet bele szobatársat fogni. Íme például ez a Ybl Főiskola közelében lévő, jutányos árúnak tűnő 2+1 szobás, takaros, 12 éve épült házban lévő megoldás. A havi díja rezsi nélkül éppen 65 ezer forint.

kiadó lakás Debrecen

Aki ennél jobb helyzetben van, annak érdemes lehet vásárolnia is, mert a fejlődő városban feltehetően hosszabb távon tartja is az értékét a lakás. Az árak persze itt is elszálltak, a pár éve még bőven tízmillió alatti megoldások most e bűvös határ felett tanyáznak. A nem földszintes, közös udvaros, hanem a mai nívó mellett is élhető házban lévő megoldások eléggé drágák. Már szinte kutatni kell az olyan ajánlatok után, mint ez. A Műszaki főiskola mellett lévő, emeleti, kis másfél szobás, 35 négyzetméteres lakás ára viszont már kis híján 11 millió forint. Ráadásul felújítandó. Ez nem csak azért gond, mert legalább kétmillió forintnyira van a késztől, hanem azért is, mert aki nem csak festetne, annak inkább a karácsony előtti beköltözés a reális, ha a napokban le is csap rá.

 

 

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, szakmai konferencián Budapesten.

© 2023 (v2.202102)