A kerti idill mindenkinek jár!

Nincs is annál jobb érzés, mint egy álmos nyári reggelen kiülni a teraszra, végignézni a kerten és elkortyolgatni a napindító kávét. Ez az idilli kép sokak számára vonzó, a kertkapcsolatos lakások azonban Budapesten igazi kuriózumnak számítanak. 

Sajnos – mint a legtöbb nagyvárosban- Budapesten is a teljes kínálathoz képest igen alacsony a kertkapcsolatos lakások aránya. Fontos tisztázni, hogy kertkapcsolat alatt azt értjük, hogy az egyik helyiség közvetlenül kapcsolódik a teraszhoz/kerthez.

Sajnos a hirdetők néha félrevezető módon azt is kertkapcsolatosnak jelölik, ami például a második emeletek helyezkedik el, viszont a közös kertet szabadon lehet használni. Ez azonban nem valódi kertkapcsolat. Leggyakrabban akkor kertkapcsolatos egy lakás, ha egy tömbház földszintjén helyezkedik el és tartozik hozzá egy kis előkert (jó pár ilyet láthatunk az óbudai Pók utcai lakótelepen), esetleg egy villa földszintjén kialakított lakás (ezt a XIV., a II. és a XII. kerületekben keresd), vagy egy feldarabolt családi ház, de a legtöbb új építésű lakóházban is ügyelnek arra, hogy legyen a kerthez közvetlenül kapcsolódó lakás is a kínálatban.

Az ilyen típusú otthonok népszerűségüket annak köszönhetik, hogy megadják a saját ház nyújtotta kényelmet, a saját kertet, ahol a gyerek, kutya gond nélkül szaladgálhat és konyhakertet is ki lehet alakítani, mégis kevesebb macera, mint egy teljes ház. Nézzük, milyen a felhozatal ebben a kategóriában!

Privát kert és rusztikus hangulat

Egy igazi különlegesség ez a 75 négyzetméteres tégla lakás a XII. kerületben, a Pagony utcában! A kényelmes otthonnak különleges hangulata van, amit, a rusztikus stílusnak és a nagy üveg felületeknek köszönhet. Az ingatlanhoz egy privát kert tartozik, ami a verandán keresztül lehet megközelíteni!

 

Kiadó medencés házikó

Egy medencés ház minden vízimádó álma! Most egy ilyet mutatunk be, ami a XVII. kerületben várja új lakóját. A kertkapcsolatos ingatlan 90 négyzetméterén 2,5 szobát alakítottak ki, így kiválóan alkalmas lehet 1-2 gyermekes családok számára is!

 

Belső kétszintes gyönyörűség az I. kerületben

Sokak gyengéit megtalálhatók ebben a Tigris utcai kiadó lakásban, így például az, hogy kertkapcsolatos, belső kétszintes, világos és tágas. Kevés olyan ember van, akit ezzel a négy tulajdonsággal ne lehetne levenni a lábáról!

 

Kellemes lakás panorámával

Ha azt gondoltad, hogy az előző lakást nehéz megfejelni még valamivel, akkor itt van ez a II. kerületi otthonocska, ami csodás panorámájával kenterbe veri az előzőeket! Ráadásul, a bérleti díj 200 ezer forint alatt van!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

© 2024 (v2.202102)