Nyár vége, olcsóbbak lesznek a nyaralók?

Azt gondolnánk, ha közeledik az augusztus 20-a, akkor soha vissza nem térő ajánlatokra bukkanhatunk az örök magyar slágert jelentő Balatonnál. Nem is tudom igaz-e ez a megállapítás, hiszen olyan elképesztő árakon mennek a Balaton környéki házak, amelyet nem csak Pesten, de még a drágább budai oldalon is sok ház tulajdonos megirigyelhetne.

Hozzunk is mindjárt példát a luxusra, amely természetesen balatoni kilátással párosul. Itt is van mindjárt ez a potom 199 millió forintos Balatonalmádiban található új építésű családi ház. A minimalista stílusú, de legalább háromszög alakú tetővel, nem pedig a repülőgép hangárok lapos tetejével vevőt kereső ház 260 nm-es. A közel 1000 nm-es telken feszített víztükrű medencében hűsölhetünk. De tavasszal és ősszel vár minket a finn-, és az infraszauna. A fűnyírással sem lesz gondunk, mert a telken élethű műfüvet találunk. A hatalmas teraszról pedig szép balatoni panorámában gyönyörködhetünk.
Nagy előnye még a háznak, hogy Budapesthez közel helyezkedik el és a városka is csendes.

A szerencsésebbek persze válogathatnak a sokszázmilliós csodák között, de az átlag emberek közül még a tehetősebbeknek is 40-50 millió forint környékén húzódik a lélektani határ, amelyet egy házért ki tudnak fizetni. A tó északi fővárosában, Balatonfüreden, örök panorámás, két szintes ikerház várja tulajdonosát. A takaros, 150 nm-es, az erdőtől csak 100 méterre található ikerfél terasza is panorámás, ára pedig 44,9 millió forint.

Ha távolabbra nézünk a Balaton környékén, akkor az 50 milliós kategóriában sokkal tágasabb és elegánsabb otthonokat is találunk. Keszthely kedvelt részén, közel a strandhoz és a városközponthoz 56 millió forintért kínálják ezt a 260 nm-es elegáns családi házat. Ez nagyobb családok számára, sőt több generációnak, vagy kiadási célra is alkalmas. Mi több, kisebb rendezvények, kiállítások is tarthatók. A kiadási célt segíti, hogy négy fürdőszoba és két konyha is van. A kert pedig rendezett, tóval és nagy télikerttel is rendelkezik. A ház különlegessége, hogy akadálymentesített, így kerekesszékes ismerőseink és rokonaink is eljöhetnek látogatóba.

 

 

 


© 2021 (v150.202005)