Szobabérlők tucatjait keresik most Pécsett

Akinek nincs rokona vagy kollégiumi megoldása Pécsett, annak nem árt sietnie albérletet nézni, ha itt kezdi vagy folytatja tanulmányait. Mutatunk pár aktuális ajánlatot.

Debrecen után talán Pécs a legjelentősebb vidéki egyetemvárosunk. Itt legalábbis mindig óriási a „mozgolódás”, ha új tanév kezdődik. Itt még gyorsabban is elkelnek az egyetemhez közeli albérletek mint másutt. Mostanság tehát nem árt tehát sietni, nagyon hamar elkapkodhatják az összes, elfogadható árszinten kiadó lakást az orrunk elől. Míg a fővárosban hatalmas a választék, egy-egy vidéki nagyvárosban, különösen a felsőoktatási helyszínekhez közel, meglehetősen limitált lehet. Nézzük, mit találunk Pécsett.

A fent vázolt „hiánygazdaság” meg is tette a hatását, jobbára kiadó szobákba keresnek bérlőtársakat az emberek. 70-80 ezer forint alatt nincs is igazán önálló albérlet, legalábbis olyan, ami elfogadható lenne, nem nagyon akad. Olyannyira nem, hogy már egy nagyobb szobába, közös szobatársi megoldások is akadnak. Ez a legolcsóbb megoldások: rezsivel együtt már 20 ezer forint alatt is akad aki megosztaná nagyobb szobáját.

A déli nagyvárosban az önálló albérletek ára tehát a Győrben tapasztalható szinteken mozog, megközelítve a budapesti kínálat magas árszintjét. Ennek tükrében például eléggé jó ajánlat ez az új építésű, 37 négyzetméteres lakás, garázzsal, havi 80 ezer forintért. A rezsi is alacsony, a lakás felszerelt és a jó helyen lévő Árnyas liget lakóparkban található.

Ha megvannak azok, akikkel megosztoznánk a lakáson, és ezt a bérbeadó is megengedi, akkor érdemes lehet nagyobb otthont nézni. Olcsóbban kijöhetünk így, mint önálló lakással, vagy akár idegeneknél al-albérletbe adott szobákkal. Ez a nappali, plusz két külön bejáratú szobás nagy lakás szép állapotú és havi 120 ezer forintért kivehető. Nagy előnye, hogy a belvárosban van és a konyha felszerelt, viszont nincsen bútorozva.

 

 


© 2021 (v2.202102)