Nagy gyárak mellett kell kis lakást venni

Félúton a Balaton felé, egykor még az ország fővárosaként is funkcionáló Székesfehérvár mellett haladunk el, ám ha nem Budapestről nézzük a dolgot, akkor a régió legnagyobb városaként érdemes egy pillantást vetnünk Székesfehérvárra. És persze az ottani lakásárakra.

A nagy ipari városban egymást érik a beruházások, például 35 milliárd forintból épít új, zöldmezős keréktárcsa gyárat az Arconic-Köfém. De több, sok milliárdos gyárberuházás is folyamatban van. Ez pedig azt jelenti, hogy Székesfehérvárra még egy jó ideig több lesz az új beköltöző, mint az elvándorló. Ennek ellenére az ingatlanok relatíve olcsók a nagyvárosban, melyben nem kevesebb, mint 97,6 ezer fő lakik jelenleg.

A gazdasági fejlődés miatt akár magasabb lakásárak is indokolhatóak lennének, így érdemes lehet a nagy gyárak közelében kisebb lakásbefektetésekben gondolkodni. Az új építés persze nem olcsóbb itt sem, de két-két és fél szobás, jó állapotú panel lakásokat már 15-16 millió forint környékén kaphatunk. Itt van például a Sütő utcában ez a 49 nm-es, 2 szobás felújított panel lakás. Bútorozottan 89 ezer forint a bérleti díja + rezsi.

 

Ha a drágább kínálatban is körülnézünk, akkor még mindig jóval a budapesti árak alatt találhatunk nívós otthonokat. Bár azért elgondolkodtató, hogy egy három szobás panel lakás, még ha jól is néz ki, miért kerül 23 millió forintba Székesfehérváron.

Érdekes módon a házak ezen az óriási megyeszékhelyen sem kifejezetten drágák, ahogyan például Pest keleti-délkeleti részén sem.
Ez a modern, 90 nm-es, a Vezér utcák környékén található kis családi ház 30 millió forintba kerül. Ez elsőre soknak tűnhet, viszont a ház nagyon szépen fel van újítva és jó környéken is van. Egy hátránya van, hogy iroda céljára van kialakítva, azaz aki lakni szeretne benne, pár átalakítást kell tennie.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Nem minden felhőtlen a hazai cégek számára.

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

Az Izraelt képviselő művész és kurátorok magánakcióba kezdtek a Velencei Biennálén: nem engedik be a látogatókat az ország pavilonjába.

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal egy dohányipari érdekeltség ügyében szólalt meg.

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra azonban továbbra is versenyben marad.

© 2024 (v2.202102)