Fejlődik a kedvelt XI. kerület! Lássuk mit kínál!

A XI. kerület mindig is egy nyugodt, közkedvelt környéknek számított, hiszen könnyen megközelíthetjük a belvárost, amihez több villamos is a rendelkezésünkre áll és persze ott van a 4-es metró is, ami egy gyorsabb megoldás lehet. Az egyetemek, a különböző kis csendes parkok, tavak mind plusznak számítanak, amikor ezt a térséget térképezzük fel. Újbuda továbbra is fejlődik és új szolgáltatások, üzletek, irodák és lakóparkok is megjelennek itt.

Fessünk egy gyors körképet, hogy mit is találhatunk a XI. kerületben!

Több szolgáltatás megjelent az utóbbi időben, de mostanában újabb tervek is felszínre kerültek. Például 2020 végére az egyik magyar tulajdonú fejlesztő beruházása is megvalósul az egyik fontos csomópontnál, a Kelenföldi pályaudvar és az 1-es villamos újabb villamosmegállója közelében. Az Etele Plaza 54 ezer nm-es bérbeadható területet kínál majd, ezek mind új üzleteknek adhat helyet. Azért megemlíthető az is, hogy a Móricz Zsigmond körtér közelében az Allee szórakozási és bevásárlási lehetőségként továbbra is jelen van és nagyon népszerű. Mindezekből is látszik, hogy nőnek a szükségletek, az igények és ezért jelennek meg az újabb és újabb lehetőségek, beruházások.

Körülnézve a XI. kerületben minimálisan 20 különböző irodaházat számoltunk meg, amelyek új befektetési lehetőségeket rejtenek magukban, sok ezer embernek adva munkahelyet. Nagy dobás lesz például a Budapest One irodakomplexum, de a fejlesztők ezen kívül is terveznek más irodaházakat, amik ismételten növelik majd a kerületben napközben élők számát és ezzel nyilvánvalóan oda vonzanak új szolgáltatókat is.

 

A prémium fejlesztések minőségi életstílust is igényelnek. És az is természetes, hogy ha gyarapodnak az új beruházások, nőnek a kerületi ingatlanárak is. Az új építésűek körében is vannak akik a piaci árakhoz képest reálisabb összegeket kérnek el egy otthonért, de persze ezt befolyásolja a hely és hozzá tartozó adottságok is. Nézegetve a jelenlegi kínálatot, 30-40 nm közötti lakást keresve 25 millió forint alatt már nem lehet lakást találni. Ami a 40-50 nm-es lakásokat illeti, azok 35 millió forint körül kezdődnek.

Vegyünk példának egy parkosított környezetben levő társasház együttest, az újbudai Elite Parkot. A látványtervek szerint nem szokványos, hiszen homlokzatában, téralakításában, színeiben is eltér az átlagos és jellemző lakóparki fejlesztésektől. Az épületek között az átlagosnál nagyobb távolságokat alakítanak ki, így világosabb és kellemesebb lehet az otthon. A tervezők a belső terek kialakításakor ügyelnek arra is, hogy esztétikailag szépen kivitelezettek legyenek, de fontos szempont a praktikusság is. Harmincféle lakástípust valósítanak meg így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő otthont.

lakóparki lakások

A cikk megjelenését támogatta az Elite Park fejlesztője.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Az adósságok 116 milliárd forintra rúgnak, most 64 milliárd forint volt a tét. 

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Itt a tavasz, így megérkezett Budapestre a miniszterelnök kedvenc "trumpozós" konferenciája.

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnökével a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

© 2024 (v2.202102)