Sokat hozhat a konyhára, ha van erkélye a lakásnak

Egy ingatlan árát rengeteg tényező befolyásolja, ilyen például az erkély is, melyre sokszor nem fordítunk kellő figyelmet. Mai bejegyzésünkben körbejárjuk ezt a témát és tuti befektetési tippekkel is készültünk nektek!

Az erkélyes lakások iránt mindig is nagyobb volt a kereslet. Az egy évtizeddel ezelőtt épült társasházak csupán 60%-hoz tartozott erkély, vagy terasz, ma már ez szinte elvárás, nem nagyon találni olyan új társasházi építkezést, hol ne készültek volna fel erre is.

Hirdetés

Erkélyes és teraszos új építésű lakások a VIII. kerületben

Az erkély természetesen az ingatlan árára is hatással van, hiszen akár 20-30%-kal is többet érhet egy erkélyes vagy teraszos lakás. Hogy miért ilyen népszerűek? A válasz egyszerű, az erkélynek köszönhetően jó eséllyel világosabb lesz a lakás, könnyebb átszellőztetni és még a legkisebb példányokra is általában ki lehet tenni egy kis asztalt és széket, melyek jó szolgálatot tehetnek egy nyári estén.

A fentiekből adódik, hogy az erkélyes lakások remek befektetések lehetnek, pláne, ha felújítandóak, hiszen a ráncfelvarrást igénylő otthonokhoz az átlagosnál alacsonyabb áron hozzá lehet jutni. Ilyenekből gyűjtöttünk néhányat!

Tégla lakás a XIV. kerületben

Itt van például ez a több mint 80 négyzetméteres, felújításra váró otthon, aminek erkélyéről mesés panoráma tárul elénk a távolban.(leszámítva a ronda sporthotelt).

 

Remek befektetés központi helyen

Igazán jó vételnek tűnik ez a 2+2 félszobás Blaha Lujza térhez közeli lakás, amiből akár kettő apartmant is ki lehet alakítani, ezzel is növelve a kiadhatóság esélyét. A legfelső, 5. emeleten lévő saroklakáshoz egy 3 négyzetméteres erkély is tartozik.

 

Felújítandó otthon Herminamezőn

Alább a XIV. kerületben járunk, ezúttal a Városliget szomszédságában. Itt található ez a 2+2 szobás, világos és napos otthon, melynek 2 erkélyéről is kitekinthetünk a világra.

 

 


© 2020 (v150.202005)