Sokat hozhat a konyhára, ha van erkélye a lakásnak

Egy ingatlan árát rengeteg tényező befolyásolja, ilyen például az erkély is, melyre sokszor nem fordítunk kellő figyelmet. Mai bejegyzésünkben körbejárjuk ezt a témát és tuti befektetési tippekkel is készültünk nektek!

Az erkélyes lakások iránt mindig is nagyobb volt a kereslet. Az egy évtizeddel ezelőtt épült társasházak csupán 60%-hoz tartozott erkély, vagy terasz, ma már ez szinte elvárás, nem nagyon találni olyan új társasházi építkezést, hol ne készültek volna fel erre is.

Erkélyes és teraszos új építésű lakások a VIII. kerületben

Az erkély természetesen az ingatlan árára is hatással van, hiszen akár 20-30%-kal is többet érhet egy erkélyes vagy teraszos lakás. Hogy miért ilyen népszerűek? A válasz egyszerű, az erkélynek köszönhetően jó eséllyel világosabb lesz a lakás, könnyebb átszellőztetni és még a legkisebb példányokra is általában ki lehet tenni egy kis asztalt és széket, melyek jó szolgálatot tehetnek egy nyári estén.

A fentiekből adódik, hogy az erkélyes lakások remek befektetések lehetnek, pláne, ha felújítandóak, hiszen a ráncfelvarrást igénylő otthonokhoz az átlagosnál alacsonyabb áron hozzá lehet jutni. Ilyenekből gyűjtöttünk néhányat!

Tégla lakás a XIV. kerületben

Itt van például ez a több mint 80 négyzetméteres, felújításra váró otthon, aminek erkélyéről mesés panoráma tárul elénk a távolban.(leszámítva a ronda sporthotelt).

 

Remek befektetés központi helyen

Igazán jó vételnek tűnik ez a 2+2 félszobás Blaha Lujza térhez közeli lakás, amiből akár kettő apartmant is ki lehet alakítani, ezzel is növelve a kiadhatóság esélyét. A legfelső, 5. emeleten lévő saroklakáshoz egy 3 négyzetméteres erkély is tartozik.

 

Felújítandó otthon Herminamezőn

Alább a XIV. kerületben járunk, ezúttal a Városliget szomszédságában. Itt található ez a 2+2 szobás, világos és napos otthon, melynek 2 erkélyéről is kitekinthetünk a világra.

 

 


© 2021 (v150.202005)