Melyik kerület a legvonzóbb Budapesten?

Kerület és kerület közt óriási a különbség Budapesten. Meg is látszik ez az új építésű lakások áraiban.

Budapest kerületei elég vegyesek lakások, házak szempontjából – és akkor még óvatosan fogalmaztam. Aki azonban 10-20 éves élményeiből indul ma ki, lehet tévedni fog. Miért? Mert, amelyek kétes hírű kerületek voltak, mint például a VIII. kerület, a VII. kerület bizonyos részei, vagy a IX. kerület ott is sok új társasházat építettek a rehabilitáció alá vont területeken.

Bár egyik ismerősöm nemrég arról panaszkodott, hogy vett egy szép új lakást a IX. kerületben, egyik Üllői útra nyíló utcában és szinte mindennap kint van a jard, mert a lepusztult, régi házakban lakókat gyakran látogatják. Az ő erkélye pedig éppen ezekre az udvarokra néz. Szívás – mondhatnánk pestiesen, de persze ez valóban nem egy kis, mindennapi kellemetlenség.

Ugyanakkor a X. (Kőbánya), a XXI. (Csepel) és a XXIII. (Soroksár) kerületek sem voltak túl népszerűek, ha lakást vagy házat szerettek volna venni az emberek. Ezekben a kerületekben a rehabilitáció fogalma is mást jelent, mint mondjuk az ebben 20-25 éve élenjáró Ferencvárosban (IX. kerület), vagy akár a Corvin negyeddel nagyot robbantó Józsefvárosban (VIII. kerület).

Nem így, a XVIII., vagy a XVII. kerületben, ahol lényegében a rendszerváltás óta szép számmal épültek és épülnek új lakóházak és az „új életüket” elindító fiatal párok, különösen, ha gyermeket is várnak vagy már van családjuk, szívesen szállnak be ilyen lakásokba, hiszen minden új ilyen helyen és a használt lakásnál sokkal bőkezűbb CSOK is igénybe vehető. Íme például a XVIII. kerületben, a Reviczky Ligetben 71 nm-es, két szobás tégla lakás 30 millióért vehető birtokba.

A XIII. kerületben – ami eddig is elég népszerűnek számított – egy ugyanekkora, 70 nm-es, három szobás új építésű lakás a Jász utcában 49 millió forintba kerül. A lakásról még csak látványterveket láthatunk, várhatóan 2019. első negyedévében fogják átadni.

És Soroksáron is nézzünk egy hasonló adottságú ingatlant. Egy 69 nm-es, két és fél szobás földszinti lakás szintén 30 millió forintba kerül, hasonlóan Pestlőrinchez. Az átadás itt is 2019. első negyedévében valósul meg. A lakóépület Soroksár-Újtelepen épül, közel a Dél-Pesti kórházhoz.

Budapest, X. kerületében is hasonló az árszínvonal. Újhegyen egy 72 nm-es, három szobás lakás egy szépen parkosított környezetben lévő 40 lakásos társasházban 34,5 millióba kerül. Itt már csak néhány lakás elérhető, a nagy részét már eladták. Az átadás 2018. év vége.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)