Szép sorházak és takaros házrészek várnak Gyulán

Meglepően jó a kínálat Gyulán a felújított lakásokból és újjá varázsolt családi házakból, új építésű sorházakból.

Talán kevesen ismerik ilyen mélységben a történelmet, de lehet, hogy csak a helyiek tudják azt, hogy Gyula vára állt ellen a legtovább a törökök ostromának. A várharcok csúcsát jelentette, hogy a védők 63 napig tartották fel a török sereget. (Eger 21 napig, Szigetvár 31 napig, Temesvár 35 napig tartotta magát).

A történelmi kalandozásból egy merész ugrással csapjunk át a legújabb korra. Trianon után a határ szélére került nagyváros ma már nem is számít a térség legnagyobbjai közé, hiszen 30 ezer fős népessége jelentősen kisebb, mint Szeged vagy Debrecen, sőt a 60 ezres Békéscsaba is kétszer akkora, mint a tőle tíz percre lévő Gyula.

Bár szép fekvésű városról van szó és nem is Északkelet-Magyarországon járunk, azért az ingatlan árak messze vannak például a debreceni szinttől. Gyula belvárosától nem messze, egy tágas sorházi lakás vadonatúj állapotban is elcsíphető már 28 millió forintért. A 99 nm-es, 1+2 félszobás újépítésű ingatlan hatalmas előnye továbbá, hogy már 80%-os készültségben vannak. Ki van építve a fűtésrendszer is, viszont előny, hogy a burkolatok egyéni ízlés szerint választhatók ki.

Az is megtalálja a számítását, aki nem a helyi luxust keresi, hanem mondjuk megelégszik egy takaros házrésszel. Ha kívülről nem is egy palota, de ez a 64 nm-es házacska mindössze 10 millió forint. Jól hangzik, hogy a belvárosban van, a nyílászárókat kicserélték és a hőszigetelés is megtörtént. Elhelyezkedéséből adódóan közel van az iskola, az óvoda, a bölcsőde, a játszótér, valamint a sétáló utca és számtalan üzlet. A hely mégis nyugodt és csendes.

Aki inkább emeletes társasházban keres otthont, annak ez a Belső Törökzúgban található negyedik emeleti, felújított, új nyílászárókkal ellátott konvektoros lakás ajánlható. Az 52 nm-es, két szobás otthon szép állapotú és mindössze 9,49 millió forint.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

© 2024 (v2.202102)