Hófehéret akarsz, de unod a metrócsempét? Mutatunk pár alternatívát!

A hófehér konyha örök klasszikus, ami sosem megy ki a divatból, a metrócsempe pedig az elmúlt évek nagy slágere volt. De ha valami újat keresel, olvasd el mai posztunkat! Mutatunk néhány érdekességet a metrócsempén, a halszálka mintán, a hatszögletű csempén és a pikkely csempén túl.

Nyújtott hatszögletű csempe

A nyújtott, nem egyenlő oldalú hatszögletű csempe egy új izgalmas forma, amivel feldobhatjuk konyhánkat. Feltehetjük vízszintesen és függőlegesen is, és mivel formája már önmagában is figyelemfelkeltő, semleges árnyalatú fugát érdemes hozzá választani.

Kép forrása: johnregan3.co

Hatszögletű csempe csillogó mozaikcsempékkel

Mi lenne, ha nem lenne fugaköz? Vagy mi lenne, ha a fugaközöket apró, csillogó mozaikcsempével raknánk ki? Ezzel a fehér hatszögletű csempével ezt tették, és az eredmény káprázatos lett.

Kép forrása: houzz.com

Négyzet alakú tálcák

Ezeknek a csempéknek a szélei kicsit kiemelkednek, keretként foglalják körbe a csempét, így olyan, mintha apró tálcák lennének.

Kép forrása: houzz.com

Halszálka trapézokból

Kicsit a halszálka mintára emlékeztet ez a csempe, de ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy nem téglalap, hanem trapéz formák alkotják az egyes lapokat.

Kép forrása: houzz.com

Rombusz csempék

Rombusz alakú csempékből akár csillagmintát is kirakhatunk, ami más szögből nézve 3 dimenziós kockának látszik. Ha szeretnénk, hogy a csillagminta jobban érvényesüljön, használjunk sötét színű fugát.

Kép forrása: houzz.com

Körök és S-kanyarulatok

Nagyon izgalmas ez az egyébként négyzet alakú csempe is, melyet hajlított vonalú kidomborodó minták díszítenek. Az egyes lapokat megfelelően forgatva köröket és S kanyarulatokat kapunk.

Kép forrása: houzz.com

Fali panelek

Ha valaki tényleg egyszerű burkolatot szeretne, ma más sokféle fali burkolópanel közül is válogathat. Ezek készülhetnek akrilból, üvegből, kvarcból vagy akár laminált lapból is, és szinte mindegyik kapható fehérben. Egy olyan üveglap, aminek a hátulját fehérre festették azonban különösen izgalmas lehet.

Kép forrása: freshome.com

Bár nem derül ki számunkra, mivel burkolták ennek a XIII. kerületi lakásnak a konyháját, ez a burkolat is nagyon érdekes, és remek opció fehér konyhákba.

Még több képért kattintson a fotóra!


© 2021 (v2.202102)