10+1 dizájn tipp Airbnb lakásokra

A dizájnnak kiemelt szerep jut, ha Airbnb-re szeretnénk egy lakást berendezni. A hagyományos bézs-barna hotelszobák ideje lejárt, aki Airbnb-n keres szállást valami többre, különlegesre vágyik, aki pedig így szeretné kiadni lakását, annak nincs más dolga, minthogy ezt kielégítse. Összegyűjtöttünk 10+1 dizájn tippet, ami segíthet több turistát bevonzani, és ezáltal magasabb bevételt elérni.

Egyedi, de legalábbis frissen festett bejárati ajtó: Mint tudjuk az első benyomás a legfontosabb, ezért nemcsak az számít, milyen képeket töltünk fel az ingatlanról, hanem az is, milyen első benyomás éri a vendégeket, mikor megérkeznek, hiszen ez alapján értékelnek majd minket. Ezért érdemes valamivel feldobnunk a bejárati ajtót, ha más nem, egy vödör festék segítségével.

Képek forrása: designsflat.com és santabarbaradirectory.biz

Hatékony elrendezés: Figyeljünk arra, hogy a lakás elosztása hatékony legyen, és a vendégek igényét szolgálja, akik leginkább csak aludni járnak majd a szállásra, és főzni például valószínűleg nem nagyon fognak. Így szenteljünk különös figyelmet az ágynak, hálószobának, ha külön van, és a fürdőszobának is, a konyhának ugyanakkor nem kell túl nagynak lennie.

Ebben a VI. kerületi ingatlanban két lakásban 3 szoba kapott helyet saját fürdőszobákkal és konyhákkal. A rendelkezésre álló helyet remekül kihasználták.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha kicsi a hely, igyekezzünk a lehető leghatékonyabban kihasználni, és optikailag tágítani. A hosszú magas tárgyak, mint amilyen egy hosszan lelógó csillár, vagy egy magas állótükör elterelik a figyelmet a lakás kicsiny méretéről, és így tágabbnak tűnik a tér.

Ezen kívül óvakodjunk attól, hogy belépéskor egy szűk előszoba, folyosó fogadja az érkezőket. Ha kivitelezhető, nyissuk inkább egybe az előszobát a nappalival vagy a konyhával.

Térelválasztásra használjunk üvegfalat, üvegajtókat: Az Airbnb-re berendezett lakásokban gyakran előfordul, hogy több funkció egyesül egy térben. Ilyenkor térelválasztásra használjunk üvegfalakat, üvegajtókat, amelyekkel optikailag egy tágas térnek tűnik az egész, mégis jól elhatárolódnak az egyes funkciók.

A helyszín határozza meg a dekorációt: Budapest belvárosában egy tengerparti hangulatot idéző szállás elég viccesen hatna, ezért célozzuk meg inkább az urbánus stílust, próbáljuk meg a város hangulatát megjeleníteni a falakon belül is, emeljük ki az izgalmas építészeti elemeket.

Ez a krisztinavárosi lakás remekül reflektál környezetére, boltíves mennyezete a közeli Budai Vár, a modern belsőépítészeti megoldások a modern nagyváros hangulatát tükrözik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Alakítsuk ki praktikusan a tárolóhelyeket: Attól, hogy vendégeink mindössze néhány éjszakát töltenek a lakásban, ne becsüljük alá a számukra szükséges tárolóhelyek számát. Több tárolóhelyre is szükségük lesz közvetlenül az ágy mellett, ezért érdemes a felette lévő falra polcokat helyezni, vagy olyan fejtámlát választani, ami tárolófunkcióval is rendelkezik. A fürdőszobában legyen elég fogas, törölközőtartó, a szobában pedig ne csak a vállfára akasztható ruhák elhelyezésére gondoljunk.

A tárolóhelyeket maximalizálhatjuk úgy is, ha az ajtók áthelyezésével, nagyobb összefüggő falfelületeket alakítunk ki. Ha az ajtók középen vannak, igyekezzünk a fal végébe helyezni, amennyiben ez kivitelezhető.

Használjunk világos színeket: Ez különösen igaz akkor, ha kicsi vagy sötét a hely, de egy tágas, világos lakásban is használjunk inkább világos színeket, hogy a tér még tágasabbnak és világosabbnak tűnjön.

Gyönyörű világos színek egy IX. kerületi lakásban

Még több képért kattintson a fotóra!

Használjunk strapabíró anyagokat: Az ülőbútoroktól kezdve a konyhapultig, minden nagy igénybevételnek lesz kitéve, és nem számíthatunk arra, hogy a vendégek ugyanúgy vigyáznak rájuk, mintha a sajátjuk lenne, ezért válasszunk mindenhez minőségi, strapabíró anyagokat.

Ne tegyünk személyes tárgyakat a közös használatú helyiségekbe: Ha mi is az ingatlanban lakunk, pakoljuk el a személyes tárgyainkat a közös használatú helyiségekből, és vigyük őket át a saját lakrészünkbe.

A legfontosabb hely a hálószoba: Figyeljünk arra, hogy az ágy kényelmesen elférjen, és kényelmesen megközelíthető legyen, legyen a hálószobában elegendő tárolóhely a ruháknak, legyen a szoba világos, jól szellőztethető, és lehetőség szerint minden szoba rendelkezzen saját fürdőszobával.

Ebben az V. kerületi lakásban például egy helyiségben kapott helyet a háló, a nappali és az étkező, az ágynak azonban kiemelt szerep jutott azáltal, hogy átlósan helyezték el, és figyelemfelkeltő fejtámlát és díszpárnákat kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

A konyha legyen praktikus: Ha egy több hálószobás lakást adunk ki közös konyha használattal, figyeljünk arra, hogy a konyha-étkező rész kellően tágas legyen. Mivel ide elsősorban nem főzni érkeznek a vendégek, sok helyet spórolhatunk a kisebb konyhai eszközökkel, ez azonban nem jelenti azt, hogy a minőségükön is spórolni kellene.

Válasszunk kiváló minőségű konyhai berendezéseket, de fektessünk nagyobb hangsúlyt a kávéfőzőre, mint például a gáztűzhelyre. A gépek, berendezések még akkor is legyenek modernek, ha egyébként a rusztikus stílust célozzuk meg.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennek a VI. kerületi lakásnak a kis konyhájában kiemelt szerep jutott a kávé és teafőző saroknak, de a saját belső udvar is figyelemre méltó.

 

Még több képért kattintson a fotóra!

A külső tér ajándék, használjuk ki! Ha egy kertes házban adunk ki néhány szobát, gondoskodjunk vendégeink részére olyan szolgáltatásokról (medence, grill, stb…), amelyeket ők is használhatnak. Ha egy lakást adunk ki, amelynek terasza, erkélye van, ne feledkezzünk el ezekről a helyiségekről sem, vendégeink értékelni fogják. Ha medencénk is van, fokozottan ügyeljünk a biztonságra.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mi lesz a magyar Tescóval? Megszólalt a boltlánc vezére

Mi lesz a magyar Tescóval? Megszólalt a boltlánc vezére

A Tesco-vezér megmondta, mi lesz. 

Nagyot bukott, aki Trump cégébe rakta a pénzét

Nagyot bukott, aki Trump cégébe rakta a pénzét

11 milliárd dollárra is értékelték Donald Trump közösségi médiacégét. Azóta az árfolyam megfeleződött, a befektetők kezdenek kiábrándulni

Mennyit ér a magyar pénz? Egyre kevesebbet

Mennyit ér a magyar pénz? Egyre kevesebbet

Az euró és a dollár is erősebb lett. 

Civilek mögé bújva próbálnak nagy prédát ejteni a pártok

Civilek mögé bújva próbálnak nagy prédát ejteni a pártok

Sorozatunkban a június 9-i önkormányzati választások legérdekesebbnek ígérkező párharcait mutatjuk be. Miskolcnak új polgármestere lesz, az biztos.

© 2024 (v2.202102)