Retró lakások, de mai árakon

Régen „nagy divat” volt a belvárosban lakni, nyilván sokaknak kényszerből. Ma újra divatba jött a retró, gangos lakás, de már nem a szegények, de nem is az átlagpolgárok számára fizethető meg. Nézzük meg a gangos árakat a belsőbb kerületekben.

Jó is az, egy gangos házban élni, és az utcára kilépve belecsöppenni a város forgatagának kellős közepébe. Időközönként még most is vágyom egy ilyen lakásra, bár be kell látnom, hogy kisebb gyerekkel a kertváros sokkal élhetőbb. A belváros tehát egészen más életforma. A régi építésű gangos házakban számoljunk azzal: a szűk udvarok földszinti, első emeleti lakásai sötétek, és ezen nem segít az sem, ha ablakai egy része az utcára nyílik. Ott ugyanis a keskeny utca túloldalon álló ház veti az árnyékot és persze mindenki az ablakunk alatt jár el, akkor is ha magas a földszint. A kipufogógázokat pedig még az elsőn is szívjuk…

Ugyanakkor a belvárosi kerületek (főként a körúton belüli), régi házaiban található lakások még mindig nagyon népszerűek a fiatalok körében, gyorsan el tudja adni – és nem éppen alacsony áron – akinek itt van lakása. A legolcsóbb ajánlatok között találtuk ezt az erzsébetvárosi lakást, amely 30 nm-es, egy szobás. A kis kégli a Péterfy Sándor utcában található és jó állapotú, galériázott. A tájolása délkeleti. A kínálati ára pedig 15,49 millió forint.

A Szív utcában tulajdonos hirdeti fiatalosan és igényesen felújított lakását 39,7 millióért. A gangos ház első emeletén lévő otthon 77 nm-es, két szobás. Északkeleti tájolásának köszönhetően a nap nem sokat éri a lakást, de aki keveset van otthon napközben, azt nem biztos, hogy ez zavarja.

Utolsó példaként pedig jöjjön egy IX. kerületi nagyon szép állapotú gangos házban lévő, igazi retro lakás. A Fővám tér közelében lévő apró lakás ideális választás lehet egy, éppen az önálló életét kezdő fiatal számára. Ez az otthon nyugati fekvésű, de földszinti, ezért sajnos délután sem kaphat sok napfényt. A lakás a fotók alapján is láthatjuk, hogy felújításra szorul, különösen a fürdőszobai csempéket tekintve.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Putyin telefonált – Amerika újabb fegyvereket küld az ukránoknak

Putyin telefonált – Amerika újabb fegyvereket küld az ukránoknak

Ezek voltak az orosz-ukrán háború legfontosabb eseményei az elmúlt órákban – visszatekintés.

Rengeteg járatot függeszt fel a nehéz helyzetbe került légitársaság

Rengeteg járatot függeszt fel a nehéz helyzetbe került légitársaság

A pilóták sztrájkolnak, a repülőgép-kiszállítások pedig késnek.

Jöhet a tőkevédett alapok reneszánsza, egyre több az ESG-alap

Jöhet a tőkevédett alapok reneszánsza, egyre több az ESG-alap

A magasabb kötvényhozamok miatt a befektetési alapok sokkal jobb teljesítménnyel szolgálhatnak majd az idén, még ha ez egyelőre nem is látszik az adatokból.

© 2022 (v2.202102)