Hiánycikk az újszerű, de azért mutatunk néhány jó darabot

Nincs könnyű dolga annak, aki ma Budapesten kifejezetten újszerű lakásba költözne.Többnyire a rendszerváltás előtti hiány gazdaságra jellemző állapotokkal fog találkozni.

Ez igaz lesz mind a kínálatra, mind pedig a csillagászati árakra. Ha nagyobb lakást keresünk, akkor még viszonylag jó helyzetben vagyunk, mert arányaiban nem lesz annyira drága a kaland, mintha a kicsik közt keresgélnénk. Ez is csak akkor igaz, ha nem a jobb környékeken keresgélünk.

Mert például a nem éppen központi elhelyezkedésű XI. kerületi Tóváros lakóparkban található erdős domboldalra és tavakra néző különleges lakás. Ez a péterhegyi szépség mindössze két szobás, 64 nm-es és nem számít bel-budainak az ára kis híján 60 millió forint.

Ha nem tudunk 60 milliót előrántani a farzsebünkből, akkor kénytelenek leszünk tovább keresgélni, méghozzá inkább a pesti oldalon. A nem túl jó hírű IX. kerületi Gát utcában, ám legalább egy új építésű környezetben 41,9 millióért elcsíphetjük ezt a 2008-as építésű, zöld udvarra, kertre néző második emeleti, két szoba, hallos világos lakást. Tegyük hozzá, hogy az új és az újszerű nem ugyanazt a minőséget takarja, a környékről nem is beszélve, így indokoltnak tűnik a közel 20 milliós árkülönbség az előző példánkhoz képest.

Ennél még olcsóbban is kifoghatunk nappali + két hálószobás szintén újszerű lakást. Ráadásul a fürdőszoba sokkal modernebb és az otthon kialakítása is igen kellemes. A harmadik emeleti erkélyes, klímás lakás teljes körűen fel lett újítva. Az ingatlan nagy előnye, hogy Zuglóban, a Mogyoródi út magasságában található. Az ára is jónak tűnik, hiszen 34,9 millió forint, ám jobban megnézve, kiderül, hogy az igen forgalmas Hungária körúton van a ház.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Megszólalt a gazdaságfejlesztési miniszter az újabb hitelminősítői döntésre reagálva.

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Most Vuledárnál zajlanak heves harcok, nagyok az orosz veszteségek, de benyomultak a városba. Drónhadsereget építi Ukrajna. Szombat reggeli háborús hírek.

Megint rossz hírt kapott Magyarország, ez mindenkinek fájni fog

Megint rossz hírt kapott Magyarország, ez mindenkinek fájni fog

Tovább drágulhat a magyar állam finanszírozása, újabb hitelminősítő rontott az államadósság besorolásán.

Lesz valaha magyar euró? Múltidéző interjúk, 8. rész: Kéri László

Lesz valaha magyar euró? Múltidéző interjúk, 8. rész: Kéri László

Mai interjúalanyunk Kéri László társadalomtudós, szociológus, politológus, egyetemi tanár.

© 2023 (v2.202102)