Újjávarázsolt 100 éves épület a pezsgő XIII. kerületben

Ha egy kerületben sorra jelennek meg a fejlesztők, az már jelent valamit. Ha valakik, akkor a beruházók biztosan tudják, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyektől egy környék vonzó lehet az emberek szemében. A legtöbb fejlesztés a XIII. kerületben bukkant fel az utóbbi időben. Nézzük, mitől olyan különleges ez a kerület!

Miért éppen a XIII. kerület? Mert itt tényleg minden megtalálható! Mintha egy mini nagyváros lenne a fővárosban kiváló infrastruktúrával, intézményekkel, bevásárlási-, szórakozási- és sportolási lehetőségekkel, ugyanakkor az elcsendesedéshez, pihenéshez, családi élethez fontos parkokkal, játszóterekkel, sok zöld felülettel.

Ami pedig véletlenül mégsem itt van, az innen egészen biztosan könnyen elérhető. A lakóhely választásban a leghangsúlyosabb szerep sokszor a munkahely közelségének jut. Lakóhelyet azonban közel egy életre, de legalábbis életük egy hosszabb szakaszára választanak az emberek, míg munkahelyet a legtöbben ma már átlagosan 5 évente váltanak.

Lakóhelyünk kiválasztásánál ezért nem az épp aktuális munkahelyünkhöz közel eső környék mellett kell letenni a voksunkat, hanem egy olyan kerület mellett, ahol sok munkalehetőség közül választhatunk, és ahonnan könnyen eljuthatunk más, szintén sok munkalehetőséget kínáló kerületekbe.

A XIII. kerület egy ilyen környék, ahol az átalakulást annak idején épp a sorra felbukkanó irodaházak indították be, és ahonnan könnyen elérhetőek Budapest belső kerületei is, ahová a legtöbb ember kötődik a munkahelye révén. Az Árpád híd metróállomás Budapestnek egy olyan csomópontja, ahonnan nemcsak a pesti oldal bármely részét közelíthetjük meg könnyen metróval és villamossal, de a hídon keresztül a budai oldalra is könnyen átjuthatunk.

Ha pedig épp nem dolgozni megyünk, akkor el sem kell hagynunk a kerületet. Azon kívül, hogy itt minden intézmény, orvosi rendelők, gyógyszertárak, iskolák, óvodák megtalálhatóak, kikapcsolódási lehetőségben sincs hiány, hiszen a Margit-sziget óriási zöld felülettel várja a sportolni, pihenni vágyókat, míg a Duna Plaza és a számtalan étterem, szupermarket bevásárlási és szórakozási lehetőséget kínál.

Elmondhatjuk tehát, hogy a XIII. kerület egyaránt ideális családoknak kisebb vagy nagyobb gyerekekkel, egyetemistáknak, pályakezdő fiataloknak és idősebbeknek is, így nem csoda, ha a fejlesztők kedvelt célpontjává vált. Ezek után joggal merülhet fel a kérdés, hogy honnan volt elég fejlesztésre váró terület a kerületben. A válasz igen egyszerű: ha fejlesztői szemmel nézzük, nemcsak a beépítetlen, üres telkekben, hanem a régi felújításra váró épületekben is meg lehet látni a lehetőséget.

Ezt látta meg az Kartács Projekt Kft. is egy több, mint 100 éves épületben, néhány perc sétára az Árpád hídtól, a Kartács és a Hajdú utca sarkán. A XIX. századi építészet hagyományait őrző Magnolia Házban új, modern a mai életvitelhez igazodó lakásokat alakítanak ki, a klasszikus stílus, a nagy belmagasság és ezáltal a nagypolgári életérzés megőrzésével. A kikapcsolódási lehetőség pedig helyben adott lesz a magnólia fákkal beültetett belső kertben, a dongaboltozatos, hangulatos pincében, ahol a fitneszterem és az infraszauna kap helyet, és a ház klasszikus stílusához igazodó kis kávézóban, amely a földszinten nyílik majd.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)