Nagypolgári elegancia új köntösben, az V. kerületben

Egy lakás felújítása sokféleképpen történhet, lehet szó műszaki felújításról, esztétikai felújításról, esetleg mindkettőről. A műszaki jellegű felújítások mind azt a célt szolgálják, hogy a lakás állapotát megőrizzük, sőt, ha lehet, a mai kor elvárásainak megfelelően korszerűsítsük is. Míg egy esztétikai felújítás jelenthet új berendezést, régi korok hangulatos bútorainak felújítását, vagy olyan enteriőrt, melyben az új modern burkolatok és bútorok a lakás klasszikus hangulatát ellenpontozzák.

Ennek jegyében újították fel ezt az V. kerületi lakást is, mely Lipótvárosban, a Vígszínház, a Parlament és a Margit-sziget közelében található. A lakás természetesen egy gyönyörű, késő eklektikus stílusban épült, klasszikus körfolyosós épületben helyezkedik el, így nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egy nagypolgári lakásról van szó, ami 4 méteres belmagassággal rendelkezik.

A lakás házon belüli elhelyezkedése is ideális, hiszen a második emeleten, a hosszúkás belső udvar közepén található, ezért kellemesek benne a fényviszonyok.

Az eredetileg egyszobás, konvektoros lakás felújítása az értékek megőrzésével történt, így az eredeti nyílászárókat nem cserélték, hanem felújították. Az 52 nm-es lakás felújítása során új fűtésrendszert kapott kondenzációs kazánnal, és elosztása is sokkal praktikusabb lett, amerikai konyhás nappalival, külön hálószobával, walk-in gardróbbal és kicsiny mérete ellenére két vizesblokkal.

A lakásban sikerült megőrizni a klasszikus hangulatot, a nagypolgári lakások bútorzatához képest azonban fiatalosabb berendezést kapott, mely sikeresen ötvözi a modern eleganciát és a klasszikus vonalvezetést. Ez a sikkes, francia elegancia árad a jól átgondolt, minden részletében kidolgozott terekből, ahol a legkülönlegesebb darab talán a konyhapult nyomtatott hátfala a régi Párizs térképével. A hatalmas ablakoknak köszönhetően az egész lakás fényárban úszik, melyet a világos burkolatok és bútorok még inkább felerősítenek.

A felújításnál kizárólag minőségi anyagokat használtak fel, a konyha a mosásálló öko tapéta hátfalnak és a kiemelkedő minőségű konyhagépeknek köszönhetően maximálisan ergonomikus. Fürdőszobájában a kád mellett egy walk-in zuhanyzó, külön mosdójában pedig a háztartási helyiség is helyet kapott.

A lakás elosztása révén egyedülállók és párok számára tökéletes, de befektetésnek is ideális, hiszen elhelyezkedésének köszönhetően könnyen kiadható.

A cikket az Otthontérképen megjelent hirdetés feladója támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)