Mindjárt itt az Advent, jönnek a friss trendek

Mindjárt itt az Advent, mutatjuk, hogy mik lesznek a várható lakberendezési trendek az idei készülődés során.

A legtöbben valószínűleg a klasszikus vonalra szavaznak, az évszázados tradíciókat követve arany és piros árnyalatokat használnak majd. Ezekhez jönnek a sötét fa tónusok és a barna szőrme textúrák.  A vintage hatású angyal- és Mikulás-figurák mellett mókás manók is megjelennek majd az ünnepi díszek között. A karakteres színeket filigrán gyertyatartók, hangulatos mécsestartók, csillag formájú tömbgyertyák és játékos hógömbök egészíthetik ki.

Manapság egyre többen választják az elegáns stílust. Ebben sok a fehér, valamint a fémesen fénylő arany és ezüst. Üvegből, gyöngyből és világos színű fából készült, hűvös és sikkes dekorációval emeli az ünnep fényét. A barokk mintában pompázó asztali futó és takaró mellett különlegességnek számít a flitteres párna, amely simogatásra vagy borzolásra változtatja színét, és ezüstből aranyba vált. Sok családnál majd légies angyalkák, fenyőfák, dobozkák és tálkák mellett néhol vidám, ősz szakállú, csúcsos süvegű manók és copfos, nyurga lábú angyalok törik meg a komolyságot.

Aki kifejezetten a hófödte természet látványáért rajong, az valószínűleg a havas stílus különféle jegyeit keresi az üzletekben. A fehér mellett az ezüst és a mohazöld is jellemnő erre. A hóemberfigurák, a jégcsapokra emlékeztető, talpas gyertyatartók, a dércsípte koszorúk és a többi jeges-ezüstös díszítésű tárgy a zord kinti fagyok nélkül idézi meg a téli ünnepi hangulatot otthonunkban.

Nyilván lesznek olyanok is, akik a természet közeli díszvilágot részesítik előnyben. A lakásukban a makkok és a hóval borított tobozok mellett biztosan ott lesznek a fa vagy plüss rénszarvasok és a baglyok – természetesen az elmaradhatatlan angyalfigurák mellett. Ez a sötétbarna, sötétzöld és konyak árnyalatokkal domináló vonal sötétebb, természetes hatású fa, fém, üveg és kerámia alapanyagokat vonultat fel, illetve pihepuha, barna szőrmével teszi a dísztárgyakat hívogatóvá és barátságossá.

A luxust keresőknél a fekete, mélykék és arany árnyalatokban pompázó karácsonyfadíszek és díszpárnák olyan nemes anyagokból készülnek, mint a ragyogó üveg, a finom porcelán vagy a selymesen puha bársony. A kék szín évszázadokon keresztül a nemesi családok címerének jellegzetes színe volt, ezért is alkalmazzák ezt ezek az emberek. Az igényes külsejű, finom kialakítású tárgyak tónusait sötétkék, sárga és ezüst színek egészítik ki.

A cikk megjelenését támogatta a KIKA.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)