Beköltözhet egy tehetős gyártulajdonos egykori rezidenciájába

Mindig irigyeltük azokat, akik életük egy részét valamilyen klasszikus villaépületben tölthetik. Főleg akkor, ha nem valamiféle leromlott állapotú ingatlanról van szó, hanem olyanról, amelyben már-már főúrnak érezhetjük magunkat a tágas terek és a modern kényelmi felszereltség miatt. Pécelen épp egy ilyenre bukkantunk.

Pécelen az 1900-as évek elején takaros villanegyedet alakítottak ki. 1906-ban özvegy Hűgel Henrikné tehetős gyártulajdonos építette, nyári rezidenciának. A terület közel fekszik a város központjához, de mégis nagyon csendes utcában található, hatalmas ősfák árnyékában. A budapesti Hősök tere 25 perc alatt elérhető az M0-as autópályán.

Nos, a főúri érzés azért is indokolt, mert ez a nagy múltú épület teljes felújításon esett át: új a belső vakolat, a víz szigetelés, a padlót felszedték, lépésálló hőszigetelést és betonaljzatot építettek, ebbe kerültek a padló és radiátoros fűtés csövei is. A meleg vizet és a fűtést egy kondenzációs gázkazán biztosítja. A villamos hálózat is teljesen új, és természetesen új kábeleket építettek ki szerelő dobozzal, villamos szekrényekkel, a teljesítményt is megnövelték 3×20 amperre.

Az eredeti értékek tiszteletére vall, hogy a fa nyílászárókat az eredetiekkel teljesen megegyező mintával újra gyártották, az már természetes, hogy maguk a szerkezetek 3 rétegű üvegezést kaptak. A tetőszerkezet vörösfenyő gerendáit megtartották, de új léceket, párazáró fóliát, új cserepet és ereszcsatornákat kapott az épület. Sokat dob az ingatlan értékén, hogy az 50cm-es téglafalakat 10cm-es grafitos hőszigeteléssel fedték be.

A századforduló angol stílusában újraálmodott konyhában korszerű konyhai gépek gondoskodnak a főzés öröméről, beépített hűtő és mosogatógép is található. A konyhából közvetlenül kiléphetünk a 100 éves diófához, ahol egy kisebb teraszt alakítottak ki. A nappaliból nyíló szülői háló közvetlen kapcsolatos a nagyfürdővel, amit a kasmír kék festéssel és a mór stílusú burkolattal tettek egyedivé. A hátsó kertre néző szoba teljesen intim és a háztól akár elválasztható, külön bejárattal is rendelkezik. Eredetileg ez volt a cselédszoba, amihez tartozik egy külön fürdőszoba is, ezt akár dolgozónak, vendégszobának, irodának is ki lehet alakítani – véli a hirdető.

A kikapcsolódást egy 8×4 méteres medence is segíti. A felújításon kívül új funkciókkal is ellátták az ingatlant, az új medence mellett kialakítottak egy 6 fős szauna házat, tusolóval és pihenő résszel, a pincében póker szobát rendeztek be. A 400 db újonnan telepített növényt és gyepet automata öntözőrendszer locsolja. A vételár a teljes berendezést, bútorokat, kiegészítőket is tartalmazza.

A cikk megjelenését támogatta az Otthontérképen megjelent hirdetés feladója.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)