Külföldre költöztek a gyerekek? Ide igazi nyaralás lesz nekik hazalátogatni!

Egyre többen találják szembe magukat azzal a problémával, hogy nem elég, hogy friss nyugdíjasként hirtelen sok lett a szabadidejük, a gyerekek is kirepültek a családi fészekből, és meg sem álltak az ország határig, családot már külföldön alapítottak.

Az így egyedül maradt nagyszülők, unokáikat többnyire csak a nyári szünetben láthatják, ilyenkor azonban valósággal felfordul a lakás, hogy helyet adjon a hazalátogató családnak. Különös gondot jelenthet ez azok számára, akik ráadásul Budapesten, egy kis lakásban kénytelenek mindezt megélni, és idős napjaikra szívesebben költöznének inkább egy nagyobb házba, vidékre.

Számukra jelenthet megoldást egy olyan otthon, ami nem túl nagy, ha kettesben maradnak, mégis megnő, ha megérkezik a család. Hogy ilyen ingatlan nem létezik? De igen, mi találtunk egyet!

Dunaalmáson, Tata városától mindössze 9 km-re, egy telken két épület, egy téglaház és egy gyári rönk-faház vált eladóvá. Bár mindkettő alkalmas állandó lakhatásra, a faház inkább nyaralónak ideális, így a hazalátogató család külön, mégis a nagyszülőkkel együtt élvezheti a szabadságot.

Mindkét épületből a Dunára nyílik csodás panoráma, ahol a vízi sportokat is kipróbálhatják a fiatalok, de rengeteg lehetőség nyílik családi kirándulásra, biciklizésre is a környéken lévő erdőkben, vagy városnézésre a festői szépségű Tatán. A hatalmas kert napozni, sütögetni hív, a gyerekek számára óriási, biztonságos játszóteret nyújtva anélkül, hogy ki kellene mozdulni.

Forró nyári napokon pedig az épületek alagsorában található borozókban lehet hűsölni, beszélgetni egy-egy pohár bor társaságában, amit vásárolt szőlőből akár magunk is elkészíthetünk, hiszen a borospince, és minden szükséges eszköz is adott hozzá.

Ha pedig visszarepült a család, jöhetnek a barátok vagy más rokonok, de ha épp nincs vendég a faházban, akkor sem kell, hogy unalmasan teljenek a napok, a 2550 nm-es telken mindig akad tennivaló. Az ingatlan ideális azok számára, akik mindig is kertészkedni szerettek volna, de amíg dolgoztak, nem tehették meg. Ebben a kertben lehet szorgoskodni, kikapcsolódni, mégsem kell megvárni, hogy a fák megnőjenek, hiszen a fenyők ágai már az emeleti szobák ablakáig érnek, de gyümölcsfákat, tujákat, bokrokat, rózsákat, szőlőt is találunk a szépen parkosított telken.

A Budapesttől való távolság pedig senkit sem kell, hogy elriasszon, hiszen az M1-es autópályán egészen Tatáig jöhetünk, így az út nem hosszabb, mint egy óra. Ezért az ingatlan jó alternatíva lehet azoknak is, akik eddig az agglomerációban gondolkodtak, de ott csak egy házat találnának ilyen kedvező áron.

Az ingatlan természetesen nemcsak külföldre szakadt fiatalok szüleinek lehet ideális. Jó választás azok számára is, akiket munkájuk a mindössze 17 km-re, 30 percnyi autózásra fekvő Tatabányához köt, és a városból elmenekülve, kétgenerációs házat keresnek a környéken. Illetve azoknak is, akik a vízi sportok szerelmesei, és nagyobb társasággal együtt vásárolnának Duna-menti ingatlant, ahová akár egy harmadik épület is felépíthető.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Jelentős beruházás hajtott végre a nyírmeggyesi Parment Kft. 

Ütötték a forintot, meg is lett az eredménye

Ütötték a forintot, meg is lett az eredménye

Lemaradt a forint.

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Reálértéken 150-200 milliárd forinttal csökkent az agrárhitelek állománya a bankszektorban a szántóföldi növénytermesztés, főleg az egyéni gazdaságok nehézségei miatt.

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

© 2024 (v2.202102)