Tervező által megálmodott kincsek!

Budapesti lakás különlegességeket céloztuk meg, ezek közül mutatunk három darabot. Az egyediség a tervezésükben rejlik, hiszen a lakásokat vagy magát az épületet híres tervezők álmodták meg. Milyen megtisztelő érzés lehet egy ilyen ingatlanban élni!

A II. kerületben egy 1907-ben épült villaházat találtunk, Schulek János tervezte. Ebben a nagyszerű épületben van is egy eladó, régies bútordarabokkal berendezett lakás.

II. kerületi lakások

A belső tereket ezek a lakberendezési elemek nagyon hangulatossá varázsolják. A barna-fehér színek klasszikussá teszik a lakást, bár a konyhában használt zöld-fehér színek is tovább adják ezt az érzést.

budapesti ingatlanok

A Rózsadomb lábánál is beleütköztünk egy híres házba, ami Hofstätter Béla és Domány Ferenc tervező pároshoz köthető. Amint belépünk a lépcsőházba egy egészen különleges látvány fogad, hiszen ezek a márvánnyal borított és üveghengerekben ingázó liftek fogadnak. A belső tereket nézve akár teljes körű felújítást is végezhetünk, sőt átalakíthatjuk 2 szobássá. Felújításkor eldönthető, hogy az eredeti részeket, vagyis a beltéri ajtókat, kilincseket, fogantyúkat lecseréljük vagy sem, hiszen azért ezek értéknek számítanak.

II. kerületi lakás

Az V. kerületben, közvetlenül a Duna-parton, egy 1895-ben, Schomann Antal által tervezett, eklektikus stílusú nagypolgári házat is kiemelünk. Nézzük csak a 2 szobás lakás részeit: a panorámás nappali nagy felületű tükörborítást és illúzió keltő tapétát, az előszoba gipszstukkó díszítést kapott. A fürdőszobában levő mosdópult egy antik chinoise komódból lett kialakítva. A tervező munkái között a hálószoba elképzelés az egyik legfranciásabb alkotás.

eladó lakások V. kerület

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megváltozhat a cukorbetegek élete, viszlát injekciós tű?

Megváltozhat a cukorbetegek élete, viszlát injekciós tű?

Ígéretes kísérletek történnek arra, hogy injekció helyett szájon át is bevehető legyen az inzulin. De hogyan lehet átjuttatni a hormont a gyomron?

Vannak, akik a beígértnél is nagyobb áremelést kaptak a Vodafone-tól, itt a magyarázat

Vannak, akik a beígértnél is nagyobb áremelést kaptak a Vodafone-tól, itt a magyarázat

Az inflációra hivatkozva hajt végre díjkorrekciót a cég, de vannak, akiknek a közölt mértékhez képest is többet kell fizetniük.

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Megszólalt a gazdaságfejlesztési miniszter az újabb hitelminősítői döntésre reagálva.

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Most Vuledárnál zajlanak heves harcok, nagyok az orosz veszteségek, de benyomultak a városba. Drónhadsereget építi Ukrajna. Szombat reggeli háborús hírek.

© 2023 (v2.202102)