Tervező által megálmodott kincsek!

Budapesti lakás különlegességeket céloztuk meg, ezek közül mutatunk három darabot. Az egyediség a tervezésükben rejlik, hiszen a lakásokat vagy magát az épületet híres tervezők álmodták meg. Milyen megtisztelő érzés lehet egy ilyen ingatlanban élni!

A II. kerületben egy 1907-ben épült villaházat találtunk, Schulek János tervezte. Ebben a nagyszerű épületben van is egy eladó, régies bútordarabokkal berendezett lakás.

II. kerületi lakások

A belső tereket ezek a lakberendezési elemek nagyon hangulatossá varázsolják. A barna-fehér színek klasszikussá teszik a lakást, bár a konyhában használt zöld-fehér színek is tovább adják ezt az érzést.

budapesti ingatlanok

A Rózsadomb lábánál is beleütköztünk egy híres házba, ami Hofstätter Béla és Domány Ferenc tervező pároshoz köthető. Amint belépünk a lépcsőházba egy egészen különleges látvány fogad, hiszen ezek a márvánnyal borított és üveghengerekben ingázó liftek fogadnak. A belső tereket nézve akár teljes körű felújítást is végezhetünk, sőt átalakíthatjuk 2 szobássá. Felújításkor eldönthető, hogy az eredeti részeket, vagyis a beltéri ajtókat, kilincseket, fogantyúkat lecseréljük vagy sem, hiszen azért ezek értéknek számítanak.

II. kerületi lakás

Az V. kerületben, közvetlenül a Duna-parton, egy 1895-ben, Schomann Antal által tervezett, eklektikus stílusú nagypolgári házat is kiemelünk. Nézzük csak a 2 szobás lakás részeit: a panorámás nappali nagy felületű tükörborítást és illúzió keltő tapétát, az előszoba gipszstukkó díszítést kapott. A fürdőszobában levő mosdópult egy antik chinoise komódból lett kialakítva. A tervező munkái között a hálószoba elképzelés az egyik legfranciásabb alkotás.

eladó lakások V. kerület

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Mi történt az orosz-ukrán háború 790. napján? Keddi összefoglalónk. 

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

A 16. héten is nagyot dobott a TV2, folytatódott a nyerő széria.

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Erősödött a főbb devizákkal szemben.

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

Üzenve a propagandistáknak, a Tisza Párt alelnöke egy vidéki, lepusztult egészségügyi intézményről osztott meg néhány fotót.

© 2024 (v2.202102)