Tervező által megálmodott kincsek!

Budapesti lakás különlegességeket céloztuk meg, ezek közül mutatunk három darabot. Az egyediség a tervezésükben rejlik, hiszen a lakásokat vagy magát az épületet híres tervezők álmodták meg. Milyen megtisztelő érzés lehet egy ilyen ingatlanban élni!

A II. kerületben egy 1907-ben épült villaházat találtunk, Schulek János tervezte. Ebben a nagyszerű épületben van is egy eladó, régies bútordarabokkal berendezett lakás.

II. kerületi lakások

A belső tereket ezek a lakberendezési elemek nagyon hangulatossá varázsolják. A barna-fehér színek klasszikussá teszik a lakást, bár a konyhában használt zöld-fehér színek is tovább adják ezt az érzést.

budapesti ingatlanok

A Rózsadomb lábánál is beleütköztünk egy híres házba, ami Hofstätter Béla és Domány Ferenc tervező pároshoz köthető. Amint belépünk a lépcsőházba egy egészen különleges látvány fogad, hiszen ezek a márvánnyal borított és üveghengerekben ingázó liftek fogadnak. A belső tereket nézve akár teljes körű felújítást is végezhetünk, sőt átalakíthatjuk 2 szobássá. Felújításkor eldönthető, hogy az eredeti részeket, vagyis a beltéri ajtókat, kilincseket, fogantyúkat lecseréljük vagy sem, hiszen azért ezek értéknek számítanak.

II. kerületi lakás

Az V. kerületben, közvetlenül a Duna-parton, egy 1895-ben, Schomann Antal által tervezett, eklektikus stílusú nagypolgári házat is kiemelünk. Nézzük csak a 2 szobás lakás részeit: a panorámás nappali nagy felületű tükörborítást és illúzió keltő tapétát, az előszoba gipszstukkó díszítést kapott. A fürdőszobában levő mosdópult egy antik chinoise komódból lett kialakítva. A tervező munkái között a hálószoba elképzelés az egyik legfranciásabb alkotás.

eladó lakások V. kerület

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

3-6 forintos olcsóbbodást jelentettek be, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.

Áll a bál a Kremlben

Áll a bál a Kremlben

Ezek az elmúlt órák főbb eseményei.

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Ezúttal az Erste Befektetési Zrt. kapott 15 millió forintos bírságot.

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Nem sok hiányzott, hogy a síszezonban megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket.

© 2024 (v2.202102)