A XIII. lett a legvágyottabb kerület Budapesten

A XIII. lett a legnépszerűbb kerület Budapesten, ezt ma már egyre több felmérés és lakáseladási adat is alátámasztja. Itt vannak a legfőbb indokok.

A hiper magas árak miatt a belvárosban is visszaesés jöhet, a lakásbérleti díjak már lassabban nőnek vagy stagnálnak, a befektetők csak jóval kisebb hozamra számíthatnak, mint akárcsak másfél-két éve gondolták. Többek között ezért eljött a belvárossal határos kerületek ideje: feltörekvőnek számít a XIII., a XIV. és a XI. kerület. Ezek közül idén lett egyértelműen aranyérmes a XIII., ahová egyre többen költöznek. A közvetítő hálózatok és az Otthontérkép.hu is egyöntetűen azt tapasztalják, hogy az érdeklődők immár a XIII. kerületet jelölik meg, mint vágyott környék, a második helyre szorult a budai sztárnak számító XI. kerület és a pesti szomszéd, Zugló.

Ilyen lesz kívülről a Kassák Residence. További infókért kattints a képre!

A Duna House október közepén kiadott és a harmadik negyedévre vonatkozó adatai szerint az értékesítés alatt álló projektek lakásai legnagyobb számban a XIII. kerületben találhatók, számuk több mint 7 ezer darab, de ezeknek már csak kevesebb mint harmada elérhető. A XIII. kerületben 140-szer több otthon épül, mint a legalacsonyabb lakásszámú XV. és XXIII. kerületekben. Az új lakások átlagos négyzetméterára 600-700 ezer forint, ezzel a XIII. kerület a középmezőny felső részében van Budapesten.

Akár autóval akár tömegközlekedéssel, rövid idő alatt elérhetjük innen a főváros bármely pontját. A környéken számos óvoda, iskola, bank, gyógyszertár működik. A Duna Plaza és a Westend remek lehetőséget kínál bevásárlásra, szórakozásra és gasztronómiai élvezetekre, emellett a környéken rengeteg további üzlet található.

Két plaza mellett két színház (Vígszínház, József Attila színház), két kórház (Honvéd kórház, Nyírő Gyula kórház) is az ott élők rendelkezésére áll. Egyre jobb a tömegközlekedés: egyszer tényleg megújul a 3-as metró és idővel a 14-es villamos, már működik az 1-es villamos, jó pár troli és busz járat van és egyre több kerékpárúton lehet haladni a kerékpárral.

Martin János, a WING Zrt. lakófejlesztésekért felelős igazgatója szerint egyértelműen a metró a legnagyobb katalizátor a kerület több évtizedes folyamatos fejlődésében. Először az irodafolyosó alakult ki, ma már egymillió négyzetméternyi iroda van itt, s erre ráépültek a szolgáltatások. A fejlesztéseket segíti a kivételesen jó szabályozási környezet is. A dinamikus fejlődésnek része lesz a WING lakóingatlan márkája, a Living égisze alatt fejlesztett Kassák Residence, az ország első közösségi szolgáltatások kínáló lakóparkja is, ahol az odaköltözők is élvezhetik a kerület kínálta lehetőségeket. A vezető példának említette a fővárosi szinten kiemelkedő szociális, egészségügyi és oktatási lehetőségeket vagy a Margit szigetet, de a nem régen átadott Országbíró sétányt is, ahol szabadtéri kondipark, sportpályák és játszóterek is igénybe vehetők.

A cikk megjelenését támogatta a WING Zrt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)