Miért ne lehetne a nőknek is saját kuckójuk a lakásban?

A férfiak, ha egy kicsit egyedül szeretnének lenni, elvonulnak a garázsba vagy a fészerbe bütykölni valamit, vagy a szerencsésebbek az alagsorban kialakított férfi barlangjukba, ahol nagy képernyő, biliárd- vagy kártyaasztal várja őket, és ahová a barátaikat is elhívhatják. A nőknek is szükségük van azonban egy helyre, ahová elvonulhatnak, akár azért, hogy a hobbijuknak éljenek, akár csak azért, hogy pihenhessenek, vagy a barátnőikkel töltsenek néhány órát.

Kép forrása: dy-designgroup.com

Női kuckóra, hobbiszobára persze már számtalan ötlet született a designerek asztalán, közülük sokat megvalósítottak, így aki inspirációt szeretne gyűjteni bőven válogathat a habos-babos, rózsaszín varrószobák, olvasókuckók, kerti házikók között. Mert hát a legtöbb designer valami rejtély folytán arról is megvan győződve, hogy a nők kizárólag varrni, kézimunkázni, olvasni, kertészkedni és festeni szeretnek.

Kép forrása: sebringdesignbuild.com

Pedig nem mindenki vágyik ilyen női kuckóra, ezért mai cikkünkben bőven hozunk példát minden eshetőségre, hogy minden nő megtalálhassa azt, ami stílusához, egyéniségéhez a legjobban illik. Először azonban nézzük, hol is alakítható ki egy ilyen női kuckó.

A gardróbban

Sokaknak probléma, hogy ilyesmihez egyáltalán nem tudnak felszabadítani egy külön helyiséget, csak egy kis sarkot. Aki például imád öltözködni, annak a gardrób is tökéletes lehet a kuckójához, ha azt nem kizárólag szekrények uralják. Egy sminkasztal, egy ottomán, vagy egy kisebb szófa, és a gardrób egyből nemcsak az öltözködés helye lesz.

Képek forrása: sebringdesignbuild.com

A dolgozószobában

Annak, aki otthonról dolgozik a munkaszobája is lehet egyben a kuckója, ha a munkája egyben a hobbija is, vagy ha az íróasztalon kívül egy kényelmes olvasó-pihenő sarkot is sikerül itt kialakítania.

Képek forrása: sebringdesignbuild.com

Ennek a II. kerületi lakásnak a legkisebb hálószobája dolgozószobaként vagy olvasókuckóként is funkcionálhat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az alagsorban vagy a padlástérben

Persze az a legjobb, ha egy kicsit nagyobb helyünk van, és kuckónkat az alagsorban vagy a padlástérben alakíthatjuk ki. Ha a ház ura például már elfoglalta az egyiket, nyugodtan foglaljuk el a másikat. Lássuk, mi mindent tehetünk egy női kuckóba, ha elegendő hely áll rendelkezésünkre.

Nekünk is lehet például biliárdasztalunk, ha épp biliárdozni szeretünk, akár rózsaszín bútorokkal is.

Kép forrása: pinterest.com

Ebben a VIII. kerületi lakásban a hallban kapott helyet a biliárdasztal.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vagy egy saját borszobánk, vagy kávézónk is, ahol összeülhetünk a barátnőkkel.

Képek forrása: sebringdesignbuild.com

Esetleg egy szoba íráshoz, olvasáshoz, vagy egy zeneszoba?

Képek forrása: sebringdesignbuild.com

Kint az udvaron

Ha bent a házban nincs elég hely, kint az udvaron is lehet a kuckónk, feltéve, ha amúgy is épp a kertészkedés a hobbink.

Kép forrása: sebringdesignbuild.com

Persze más hobbi esetén is bekuckózhatunk a kerti lakba feltéve, hogy téliesítjük, amennyiben egész évben használni szeretnénk.

Ebben a III. kerületi lakásban a kerti szerszámtárolóban vagy a dolgozószobában is elférhet egy kis kuckó.

Még több képért kattintson a fotóra!

A kerti kuckó lehet romantikus, és persze modern is.

Képek forrása: realtor.com, summerwood.com és treehugger.com


© 2021 (v2.202102)