Ezt kell tenned, ha 24-72 óra alatt szeretnél személyi kölcsönt!

Ha megszorultál anyagilag, vagy egy remek befektetéshez van szükséged gyorsan pénzre, akkor nagyon fontos, hogy előre tudd, milyen feltételekkel, mennyi idő alatt juthatsz hozzá a kívánt összeghez. Ha nincs időd és kedved végigjárni a bankokat, és szeretnéd előre tudni, hogy egyáltalán hitelképes vagy-e, akkor személyi kölcsön kalkulátorunkban több olyan lehetőség közül választhatsz, ahol a szerződés aláírását követően 24-72 órán belül utalnak!

Előfordulhat, hogy sürgősen pénzre van szükséged. Vagy, mert anyagi problémái adódtak, vagy azért, mert olyan „kihagyhatatlan” befektetési lehetőségbe botlottál, amiről tőke híján sem akarsz lemondani. Mindkét esetben megoldást jelenthetnek a személyi kölcsönök, amelyek két legfontosabb sajátossága a gyors hitelelbírálás és folyósítás, valamint az, hogy nem kötik meg az adós kezét a felhasználást illetően. Így aztán vehetsz belőle drága horgászfelszerelést, sportautót vagy éppen garázst, de ez csak rajtad múlik.

Ki kaphat személyi kölcsönt?   

Mielőtt belemennék a hitelbírálat és a folyósítás gyorsaságába, valamint a személyi kölcsönök költségeibe, először azt kell ellenőrizned, hogy egyáltalán hitelképes vagy-e.

Ezeket a kérdéseket kell személyi kölcsön esetében előre tisztázni:

  • Rendelkezz legalább 3 hónapos munkaviszonnyal és ne légy próbaidős! Fontos az is, hogy ne határozott idejű szerződésed legyen, vagy ha az van, akkor a céged nyilatkozzon arról – a megfelelő dokumentumon –, hogy azt követően is tovább kíván majd foglalkoztatni.
  • A külföldi jövedelem elfogadása bankonként változó: általában 3-12 hónap munkaviszony igazolását kérik, vagyis a személyi kölcsönhöz jutás ebben az esetben sem reménytelen.
  • KATA-s vállalkozóként is kaphatsz személyi kölcsönt néhány banknál, de ehhez NAV jövedelemigazolásra van szükséged, ami a kiszámlázott éves összeg 60 százalékáról szól majd. A bankok – már akik foglalkoznak katásokkal – a gyakorlat szerint ennek 40 százalékáig engedik elmenni a havi törlesztőt. Fontos kitétel még, hogy a katás vállalkozásoknak legalább egy teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük!
  • Az önmagát saját vállalkozásában foglalkoztató is kaphat személyi kölcsönt, de ebben az esetben is szükség van NAV jövedelemigazolásra.
  • Ha készpénzben kapod a béred, akkor is hozzájuthatsz személyi kölcsönhöz, ám természetesen csak NAV jövedelemigazolással.
  • Öregségi nyugdíj: a véglegesített öregségi nyugdíj jól kiszámítható juttatás, ezért jól jöhet személyi kölcsön felvételekor.

Ők nem kaphatnak személyi kölcsönt:

  • Az EVA-ból befolyó összeget a bankok nem tudják értelmezni, ezért nem is adnak rá személyi kölcsönt.
  • A GYES nem számít hitelezhető jövedelemnek.
  • Osztalék: ha csak osztalékból van jövedelmed, akkor nagyon kevés bank ad rá személyi kölcsönt!
  • A Közmunka nem számít jövedelemnek!

Mennyi idő alatt juthatsz pénzhez?

Amennyiben minden szükséges dokumentumot beszereztél, az aláírt szerződést pedig leadtad a kijelölt bankfiókban, akkor átlagosan 24-72 órán belül pénzhez juthatsz, de a legrosszabb esetbe is 5 napos határidőre számíthatsz!

A részletes személyi kölcsön kalkulátorunkkal nézd meg, hogy melyik banktól tudsz a számodra legjobb feltételek mellett személyi kölcsönt igényelni, vagy használd az alábbi egyszerűsített kalkulátorunkat!

A cikk megjelenését támogatta a Bankmonitor.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)