Nagy érték a Duna közelsége

Értéknövelő hatása van a Dunának a partmenti kerületekben, így a XIII-dikban is. Minden szakember egyetért abban, hogy sokkal több van még ebben a körzetben, de ehhez átgondolt, új beruházásokra lesz szükség már a közeljövőben.

Számtalan nemzetközi és itthoni példát találunk, ezek mind azt bizonyítják, hogy a vízre, illetve a vízpartra épülő létesítmények nagyon népszerűek, keresettek. Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban vagy Hollandiában és Németországban igen fejlett ez az „ágazat”. A tervezők egy impozáns, külföldön már jól ismert, úgynevezett “waterfront” épületegyüttest álmodnak a helyszínre, s ez sok helyütt meg is valósult.

Budapesten a Duna pesti szakasza mentén több projekttel is kísérleteztek és a jövőben is bizonnyal kísérleteznek majd, mert nagyon értékes területről van szó. A már felépült itteni lakásokat a mai napig sokan szeretnék megvenni vagy kibérelni, mégpedig hosszú távra. Főleg azért, mert a kitűnő helyen lévő, nagy erkélyes, jó elosztású, napfényes otthonokat valóban prémium minőségben építették. A lakások értéknövekedése folyamatos, az ingatlanokat magas áron lehet kiadni igényes embereknek.

A Kassák Residence egyik elképzelt nappalija. Több infóért kattints a képre!

Az értéknövekedés egyébként a folyótól kissé távolabb lévő utcákra is kiterjed, ezt egyre több felmérés mutatja ki. Csak pár utcát kell sétálni és tágas terek fogadják az arra járót, bár kiépült szolgáltatásokról még nem nagyon beszélhetünk. „Öröm, hogy a Népfürdő utca egy kisebb szakaszán sétányt alakítottak ki, emellett szükség lenne még további szolgáltatásokra, ami miatt tényleg érdemes lenne hosszabb időt eltölteni a Duna partján” – érvelt Martin János, a folyótól nem messze épülő Kassák Residence, az ország első közösségi szolgáltatások kínáló lakóparkja fejlesztésért felelős igazgatója a WING Zrt.-nél.

A jelenleg kivitelezés alatt álló Kassák Residence egy olyan újgenerációs lakópark, amely igényes otthonokat kínál modern környezetben, saját zöld belső parkkal és a fent említett közösségi élet előnyeit hangsúlyozva, a piacon egyedülálló 21. századi közösségi szolgáltatásokkal. Természetesen a környezettudatosság is kiemelt szerepet kap a fejlesztés során. A minél magasabb komfortérzet érdekében az épületek tájolását és homlokzatkiosztását egyedülálló, szimulációval támogatott energiahatékonysági elemzéssel végezték el.

A Kassák lakópark nagy előnye az előbb említett Dunához való közelsége is, amely jelentős segítség a kerületi lakosoknak, hiszen Budára kényelmesen és gyorsan eljuthatnak autóval, vagy közösségi közlekedéssel is a kerülethez kapcsolódó két hídon. Emellett nagy lehetőséget jelenthet, hogy a folyó kiváló vízi útvonal a személyhajózáshoz. „Gyors és gyakran járó hajókra lenne szükség, valamint további szolgáltatásokra a partmenti szakaszokon, ha pedig mindez megvalósul, még többen irigykednek majd a kerületi lakosokra” – fűzte hozzá a vezető.

A cikk megjelenését támogatta a WING Zrt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

A Klasszis Média rendezvénye keretében vizsgáljuk a nemzetközi, de főleg a hazai energiakörképet.

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Ma 11 órától ismét Kormányinfó, ezúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Vitályos Eszter kormányszóvivővel.

Itt a tavasz! Fogynak a drága cabriók, de melyik?

Itt a tavasz! Fogynak a drága cabriók, de melyik?

Nőtt a drága kabriók iránti kereslet. A tavalyhoz képest fiatalabb és drágább modelleket keresnek a portálon.

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

És egyre rövidebb időt lennének képesek átvészelni, ha elvesztenék állásukat- derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb, első negyedéves közös kutatásából.

© 2024 (v2.202102)