Elit övezet formálódik a Csillaghegyi fürdőnél

Csillaghegy mindig is a III. kerület egyik elit övezetének számított, egy olyan helynek, ahol kiváltság lakni. A környék kicsit távolabb esik a kerület sűrűbben lakott városrészeitől, ugyanakkor a HÉV-nek köszönhetően kiváló közlekedési feltételekkel rendelkezik.

A XIX. század végén itt kialakult üdülőtelep mára hatalmas fejlődésen ment keresztül, mégis megőrizte zöldövezeti jellegét. A környéket sokan választják új otthonuknak, és sokan keresnek itt új építésű lakásokat is. Az elmúlt években sok projekt épült itt, és épül ma is gyönyörűen parkosított környezettel. Hamarosan egy olyan projekt készül el, mely inkább egy hatalmas park magával ragadó kis épületekkel.

A Pusztakúti úton épülő Forest Hill lakópark egy 30 000 nm-es területen valósul meg, ennek csak kis része beépíthető, így garantált a zöld környezet a dombos, erdő övezte területen. A lakópark ugyanakkor mégsem lesz elzárva a világtól, hiszen a HÉV Csillaghegy megállója és a most megújult, wellness központtal is rendelkező Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő is sétatávolságra van, de több busz megállója, és bevásárlási lehetőségek, gyógyszertár és posta is található a közelben.

A 196 lakásnak helyet adó épületegyüttes nemcsak elhelyezkedését tekintve természetközeli, építésénél I. osztályú, természetes anyagokat használnak, és a lakásokat nem egyetlen nagyobb épületben, hanem több, emberléptékű, kisebb lakásszámú épületben helyezik el.

A lakások tájolásánál törekedtek arra, hogy panorámás, napsütötte otthonokat alakítsanak ki, amelyhez a hatalmas üvegfelületek is hozzájárulnak. A legtöbb lakás erkélyes vagy tetőteraszos, illetve a földszinti lakásokhoz, és – a lépcsőzetes kialakításnak köszönhetően – némely első emeleti lakáshoz kertkapcsolat is jár.

A lakóparkban 36-110 nm alapterületű lakások kapnak helyet a három sorban elhelyezkedő épületekben. Az első sorban épülnek a kisebbek, a második, harmadik sorokban a nagyobb, két homlokzattal rendelkező saroklakások. A lakópark elhelyezkedése révén elsősorban családok számára lehet ideális. Bárki is választja azonban új otthonának, 10-90%-os ütemezéssel vásárolhatja meg új lakását.

A cikk megjelenését támogatta a Forest Hill lakópark fejlesztője.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Reálértéken 150-200 milliárd forinttal csökkent az agrárhitelek állománya a bankszektorban a szántóföldi növénytermesztés, főleg az egyéni gazdaságok nehézségei miatt.

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

© 2024 (v2.202102)