A kis lakóközösségű, zöldövezeti lakóparkoké a jövő!

Az elmúlt évek lakópark építési lázában sok nagy lakásszámú fejlesztés valósult meg, melyben a most kialakuló lakóközösségek tagjai várhatóan ugyanúgy nem fogják ismerni egymást, mint egy 10 emeletes panelház lakói. A lakást keresők így egyre inkább a kis lakóközösségű projektek felé fordulnak, és közülük is azokat részesítik előnyben, amelyek zöldövezetben helyezkednek el.

Budapest belső kerületeiben mindent megtesznek a fejlesztők azért, hogy a foghíjtelkekre beépült lakóparkokban egy kis zöld környezetet teremtsenek, ez azonban a legtöbb projektben, hely hiányában még nagyon messze van a zöldövezettől.

A főváros külső kerületeiben azért szerencsére még találni olyan kertvárosias jellegű övezeteket, melyeknek kiváló a megközelíthetősége, itt ráadásul lényegesen alacsonyabb áron lehet új építésű lakáshoz jutni, mint a belső kerületekben.

A kötött pályás tömegközlekedési eszközök vonalai mentén elhelyezkedő környékeken érdemes szétnézni, Budapest XV. kerületének központja ilyen szempontból kiváló választásnak bizonyul. Itt, Rákospalotán, a Városháza környékén, kertvárosias környezetben minden adott, ami a mindennapokhoz szükséges.

Orvosi rendelők, iskola, óvoda, bölcsőde, posta és kormányhivatal is van a Hubay Jenő tér közvetlen környezetében, de a belvárosba is 10 perc alatt be lehet érni, a Budapest Nyugati pu. – Vác – Szob elővárosi vasútvonalon, melynek Rákospalota-Újpest állomása innen néhány percre található.

Itt, a Városházával szemben épül most a Hubay Garden lakópark, melynek tervezésénél szem előtt tartották, hogy egy hatalmas intim kertet létesítsenek, és mindegyik lakás rendelkezzen erkéllyel, terasszal vagy tetőterasszal. Ezeken kívül, a beruházó Grabarics Kft. számára fontos volt az is, hogy a lakópark 60 lakása ne egyetlen épületben, hanem 6 tömbben kapjon helyet, így 10-10 lakásból álló, kis lakóközösségek jöjjenek létre az egyes tömbökben.

Az épület nívó díjas tervezője olyan fiatalos, modern, ugyanakkor időtálló homlokzatot álmodott meg, melyről 20-30 év múlva sem fogják azt mondani, hogy ez a ház is a 2020 előtti lakóparklázban épült, a változatos méretű lakásokban pedig minden korosztály megtalálhatja a számára ideális otthont.

A lakótömbök mindössze 3 emelet magasak, ennek ellenére lift segíti a közlekedést az idősek, kisgyermekesek részére, az alagsorban található teremgarázsban nagy parkolóhelyeket alakítanak ki, és elektromos töltő is lesz a gépkocsik számára.

A legfontosabb intézmények és a kiváló közlekedési feltételek mellett pedig a bevásárlási, kikapcsolódási, sportolási lehetőségek is adottak, hiszen a Pólus Center, az Ázsia Center és a Duna Plaza sincsenek messze, jégcsarnok, uszoda, sportpálya, edzőterem, parkok és játszóterek pedig a lakópark közvetlen környezetben találhatóak.

A kertvárosi környezet és a lakások tehát ideálisak lehetnek azok számára, akik kisgyerekesként, vagy még gyermekvállalás előtt állva keresnek új építésű lakást, és azok a friss diplomások is megtalálhatják itt első otthonukat, akik eddig is a kerületben laktak, és nem szívesen költöznének be a forgalmas, zajos, szennyezett levegőjű belső kerületekbe.

A cikk megjelenését a Hubay Garden beruházója támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

A NAV keményen büntetheti a feledékenységet.

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Reagált a bántalmazási vádakra, holnap reggel 10-kor pedig a főügyészségre megy.

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

A Mol leányvállalata közölte az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatallal.

© 2024 (v2.202102)