Londonban is megállná a helyét ez a pesti szuper loft

A londoni Docklands-ben is jó helyezést érne el az a pesti Duna-parti loft lakás, amit volt szerencsénk belülről is megnézni. Okos is, tágas is és nagyon izgalmas. Lessünk be!

A XIII. kerület ma a legdinamikusabban fejlődő, legvágyottabb területe az országnak, lakások ezrei épülnek, szinte alig van utca a Váci út vonzáskörzetében, ahol ne épülne társasház. A rendkívüli keresletet a hármas metró és a Váci úti irodafolyosó generálja, évi több, mint tízezer új munkahely teremtésével. Nagyon heterogén az ingatlankínálat, az art deco újlipótvárosi házaktól a Marina Part épületein át az angyalföldi kertes házakig. A kínálatból az évezred elején tűnt ki egy projekt, a RiverLoft. Az eredetileg Neuschloss Kornél által tervezett százéves, védett épületet Tima Zoltán tervei alapján, a teljes átépítést követően, tíz éve adták át.

A RiverLoft ma is egyedülálló Duna-parti lakóház, az elkészültekor is nagyon népszerű volt az elhelyezkedése és szolgáltatásai miatt, jelenleg sincs hasonló adottságú épület Budapesten, ezért az indusztriális luxust keresők, ha nem kötnek kompromisszumot, akkor itt találnak otthonra. Az eladó lakások gyorsan gazdára találnak, és az elkötelezett tulajdonosok szinte minden esetben -komoly anyagi áldozatokkal- alakítják a maguk és a környezet képére az új otthonaikat. A legújabb ingatlan az egyik legnagyvonalúbb átalakítás a házban, ezt néztük meg közelebbről.

A lakás teljes átépítése most fejeződött be, egy második lakószint kialakításával. A tervezés, az anyagfelhasználás és a szakmunkák minősége eredményeképp olyan otthon született, amely reflektál a történeti hagyományokra, de a XXI. század technológiájával segíti a mindennapi életet. Az automatizált okos-otthon rendszer, a padlóba süllyesztett fűtőtest, a high-tech konyha, az extra borhűtő, a luxus fénytechnika, a biztonsági rendszer mellett a kreatívan kialakított életterek kényelmessé és praktikussá teszik a nagyvonalú életstílust.

A tervezéssel és a kivitelezés folyamatának felügyeletével a Noam Arts Studiót bízták meg, vezető tervezője Harrer Norbert Noam. Noam valamennyi alkotási folyamatban kihívásokat keres. Egy hangulat, személyiség, világkép újraálmodásához adja önmagát, képzeletét és képességeit.

A megrendelővel folytatott egyeztetések után sikerült egy modern, minden igényt kielégítő otthont megálmodni. Nagyon fontos szempont minden tervezésnél, hogy a lakás tükrözze a tulajdonos személyiségét, ízlésvilágát is, ugyanis ettől válik igazán egyedivé a tér. A tulajdonos már a kezdetektől tudta, hogy a tervező vezényletével jó kezekben lesz a teljeskörűen felújítandó lakás kialakítása. A lakás minden egyes, igényesen kialakított szeglete tökéletesen illeszkedik az igazi LOFT hangulathoz. A galéria bravúros megtervezett szerkezete igen impozáns látványt nyújt. A magas minőségű anyagok és izgalmas megoldások teszik az ingatlan teljes mértékben egyedivé.

A 153 négyzetméteres lakás minden egyes, igényesen kialakított szeglete tökéletesen illeszkedik az igazi loft hangulathoz. A csaknem 8 négyzetméteres, ritkaságszámba menő erkély tovább növeli a kényelmet, a galéria bravúros megtervezett szerkezete igen impozáns látványt nyújt. A kiváló minőségű anyagok és izgalmas megoldások teszik az ingatlant teljes mértékben egyedivé.

Minden egyes helyiségben érződik, hogy a tulajdonos jól megtervezett és igényesen kialakított otthont hozott létre. Több, mint négy méteres a belmagasság, jól átgondolt az alaprajz, egyediek a belsőépítészeti elemek és tényleg gyönyörűek a burkolatok. Mindemellett a házon belül uszodát, szaunát is igénybe vehetünk, továbbá tágas teremgarázs és portaszolgálat is működik. (X)

A cikk megjelenését támogatta a River Cottage Kft.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

Lopott képből dolgozott a magyar kormánypropaganda

Lopott képből dolgozott a magyar kormánypropaganda

Egy punkegyüttes képét használták fel a dollárbaloldalozó plakáthoz, Ön szerint fizettek érte?

© 2024 (v2.202102)